Trump skickar Kushner till Saudiarabien

Jared Kushner, rådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump, åker med anledning av mordet på en iransk kärnenergiforskare denna vecka till Saudiarabien och Qatar.

Jared Kushner, Mellanösternrådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Jared Kushner, Mellanösternrådgivare och svärson till USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Politik2020-11-29 23:20

Uppgiften kommer från en högt uppsatt källa inom Vita huset.

Kushner ska möte den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman i den saudiska staden Neom. Därifrån ska han sedan resa vidare till Qatar för att träffa landets emir.

Läget i regionen är mycket spänt efter attentatet i fredags då den framstående kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh dog efter ett angrepp mot den bil han färdades i utanför Irans huvudstad Teheran.

Iran anklagar öppet ärkefienden Israel för att – med USA:s goda minne – ligga bakom attentatet.

Kushner och hans stab bidrog tidigare i år till att normalisera relationerna mellan Israel och Bahrain, Förenade arabemiraten och Sudan.

Några dagar före attentatet i Iran var Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Saudiarabien och uppges där ha träffat bin Salman.

Enligt Reuters källa i Vita huset vill Trumpadministrationen försöka få till stånd så många avtal som möjligt i regionen innan den tillträdande president Joe Biden och hans stab tar över makten i Vita huset i januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!