Välbesökt arrangemang ställs in – brukar locka tusental

För första gången under de 24 år som Ingmar Eklund varit ordförande i Södra Vi hembygdsförening tvingas föreningen ställa in det populära midsommarfirandet.

Det blir inget midsommarfirande i Brunnsparken i Södra Vi i år. I bild syns Ingmar Eklund, ordförande i hembygdsföreningen.

Det blir inget midsommarfirande i Brunnsparken i Södra Vi i år. I bild syns Ingmar Eklund, ordförande i hembygdsföreningen.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Södra Vi2020-05-05 18:00

Midsommarfirandet i Brunnsparken i Södra Vi är populärt och brukar locka mellan 1500 och 2000 besökare. Men i år sätter coronautbrottet stopp för det traditionsenliga firandet.

– Vi har fått ställa in midsommarfirandet. Det kommer inte komma något folk och det går inte att ta in 50 personer åt gången, berättar Ingmar Eklund, ordförande i hembygdsföreningen.

Beslutet togs av styrelsen under förra veckan.

– Vi var samlade hela styrelsen och städade hela parken där nere, då tog vi beslutet. Det är inget annat att göra, vi måste göra så.

Hur påverkas föreningens ekonomi av att firandet inte blir av?

– Inte så mycket men vi tappar pengar. Det är nog en 40-50 000 vi förlorar på den kvällen. Det är kaffeservering och lotteriförsäljning. Vi är ju 60 personer som jobbar ideellt med det här. Så visst påverkas vi.

Att ställa in firandet är inget roligt beslut, menar Ingmar Eklund.

– Det är inte roligt, det är den bästa festen vi har haft. Det är hela Södra Vi och det är en hemvändardag när alla träffas. Det är en samlingspunkt som är den största på året här.

Föreningen har tidigare tvingats att ställa in en konsert som skulle ha ägt rum i Södra Vis kyrka i början på april. I dagsläget kommer inga arrangemang anordnas förrän senare till hösten.

– Vi hade sålt 300 förköpsbiljetter, men det fick vi ställa in. Vi har flyttat fram det till november så får vi se om det går då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!