"20-25 anställda kommer att bli varslade."

HVB-hemmet Stenbäcken läggs ner vid årsskiftet. Ett "smalare" tillstånd sägs vara anledningen till nedläggningen av verksamheten.

HVB-hemmet Stenbäcken läggs ner. "Det är trist, det är jättetråkigt, så är det ju." säger Edvin Lindholm, verksamhetschef.

HVB-hemmet Stenbäcken läggs ner. "Det är trist, det är jättetråkigt, så är det ju." säger Edvin Lindholm, verksamhetschef.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2019-09-27 12:00

Det var Dagens Vimmerby som först rapporterade om nedläggningen.

Edvin Lindholm har varit verksamhetschef i tre år på Stenbäcken:

– Det är trist, det är jättetråkigt, så är det ju. Reaktionerna är samma hos personalen som hos mig, säger Lindholm.

Nytida, köpte upp tidigare ägaren Aleris omsorg i våras och tog därmed över driften för både Stenbäcken och Strandhagen.

Angela Wallin är regionchef för region Öst på Nytida, hon förklarar beslutet om nedläggningen såhär:

– När vi tog över så fick vi söka nytt tillstånd för enheten, det tillståndet som vi fick har ett mindre ålderspann än tidigare. I det nya tillståndet så var vi också tvungna att göra stora ändringar av fastigheten för att kunna bedriva verksamheten. Tillståndet och ombyggnationerna ihop gör att vi får inte de förutsättningar som krävs för att bedriva verksamheten. 

– Vi har en verksamhet till i Vimmerby, så vi satsar på den och kommer driva den vidare. Den kommer nu fortsätta bedrivas med utökade platser. Eftersom vi kommer att ha en enhet istället för två så blir det så. 

Hur påverkas personalen?

– Det vi vet är att 20-25 anställda kommer att bli varslade. Jag vill understryka att det är beklagligt att vi behöver göra de här åtgärderna, säger Angela Wallin. 

Hur påverkas de boende på Stenbäcken?

– De kommer att påverkas såklart, de kommer att erbjudas en likvärdig placering inom bolaget, säger Edvin Lindholm. 

Vi har sökt fackrepresentant vid Kommunal utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!