Han är RIF:s nya huvudtränare: "Spännande"

Sebastian Claesson och Hans Karlsson har sedan tidigare tackat för sig. Nu står det klart att Johan Tillmar blir ny huvudtränare för Rimforsa IF. "Jag föll för tänket i föreningen", säger Tillmar.

Rimforsa IF har gjort klart med en ny huvudtränare inför säsongen 20/21.

Rimforsa IF har gjort klart med en ny huvudtränare inför säsongen 20/21.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-04-20 15:30

Det blir alltså den 33-årige Johan Tillmar som tar över Rimforsas innebandyherrar och som nu ska försöka leda laget till division ett.
– Jag tackade ja igår (läs söndag) kväll. Det här känns väldigt spännande och lockande, säger Johan Tillmar när vi når honom.

Det tidigare tränarparet, Sebastian Claesson och Hans Karlsson, valde att kliva av sina uppdrag efter förra säsongen. Karlsson har lagt taktiktavlan på hyllan medan Claesson flaggat för att det kan bli en fortsättning i RIF ändå.
– Jag kommer att fortsätta på något sätt, men jag vill inte ha huvudansvaret. Jag kanske blir assisterande tränare, lagledare eller jobbar med andra frågor som rör innebandyverksamheten i föreningen. Vi får se, sa Sebastian Claesson när vi pratade med honom.

RIF har varit inne på flera spår när det kommer till tränarfrågan men när de hörde av sig till Johan Tillmar gick allt väldigt smidigt och snabbt.
– De kontaktade mig och sedan träffades vi ganska kort därefter, förklarar han.

Han är fostrad i Bergs IK och har varit både spelare och tränare. Senast var han ledare för Ledbergs IK, som skulle ha kvalat till Allsvenskan den gångna säsongen men som gick miste om det på grund av coronautbrottet. Nu blir det division två med Rimforsa istället.
– Rimforsa är en förening som har en bra verksamhet och ett väldigt bra lag med talangfulla spelare. Det är en familjär stämning kring föreningen också med alla arrangemang. Jag föll för hela tänket i föreningen, säger Tillmar. 
Hur skulle du beskriva din ledarstil?
– Väldigt engagerad, skulle jag säga. Jag försöker få alla att dra åt samma håll och skapa en positiv stämning. Spelmässigt så vill jag spela en anfallsinnebandy där vi ska ha mycket boll. Rimforsa har många bra spelare vilket gör det enklare att spela ett sådant spel.

RIF har varit väldigt nära avancemang till division ett de senaste säsongerna men inte lyckats ta det där sista klivet.
Vad har ni för målsättning nästa säsong?
– Vi har inte pratat om någon målsättning utan det ska vi sätta oss ned och göra nästa månad. Det enda vi pratat om är att vi ska vara med i toppen, säger Tillmar.
 

När det kommer till truppbygget har det varit ganska tyst kring RIF. Jacob Sigfridsson är hittills den enda nyckelspelaren som lämnat klartecken för kommande säsong.

Johan Tillmar är ny tränare för Rimforsas innebandyherrar.
Johan Tillmar är ny tränare för Rimforsas innebandyherrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!