Hockeyskrällen: Poängkungarna går till värsta rivalen

Simon Dahl och Jim Nordh till Åseda. Snacka om hockeyskräll. Virserums poängkungar lämnar för största rivalen. "Jag bestämde mig i fredags kväll", säger Simon Dahl, som gjort över 300 poäng för VSGF på fyra säsonger.

Skrällen. Virserums poängkungar lämnar för största rivalen Åseda.

Skrällen. Virserums poängkungar lämnar för största rivalen Åseda.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-02 17:20

Virserums SGF har gjort flera spektakulära värvningar de senaste veckorna, där flera utländska spelare knutits till klubben. Flera andra har valt att fortsätta. Många har trott, hoppats och kanske förväntat sig att lagets stjärnor skulle göra detsamma. 

Svaret blev ett rungande nej. Istället väljer Simon Dahl och Jim Nordh, båda med meriter från spel i Allsvenskan och division ett, att gå till seriekonkurrenten och största rivalen Åseda IF. 

Beskedet lär ha slagit ner som en hockeybomb i både Virserum och Åseda.

– Det har varit intensivt de sista tio dagarna. Vi har samtidigt varit öppna mot Virserum och sagt att Åseda varit ett alternativ för oss. 

Vad tyckte de i Virserum om det?

– De tyckte väl inte att det var någon jättehit. De blev besvikna att vi ens funderade i de banorna. Jag kan förstå det. Det är nästan som ett hat mellan klubbarna. Så stor är rivaliteten. Jag förstod redan från dag 1 i Virserum att Åseda inte är något man ens skämtar om, säger Simon Dahl.

I fredags fattade han det definitiva beslutet. Det blir ett klubbyte. 

– Jag ringde till Roine Karlsson i sportgruppen direkt. Jag ville att de skulle veta det så tidigt som möjligt. 

En högst relevant fråga är förstås varför ni väljer att byta klubb?

– Jag kan inte prata för Jim, men jag har känt att jag ville ha en nytändning efter fyra säsonger i Virserum. Vi har varit nära att gå upp, men inte nått ända vägen fram. Det känns som att chanserna är större att nå dit med Åseda. Jag har fått ett bra intryck av klubben. Organisationen är bra och känslan är att Åseda kommer få ihop ett slagkraftigt lag. 

Antar att du har haft många tuffa duster med Åseda genom åren. Nu ska du spela med dem. Hur blir det?

– Ja, herregud. Det har varit jättetufft. Jag har fått mycket skit och också gett mycket skit, som jag säkert kommer få äta upp nu. Det har också varit de roligaste matcherna att spela. På många sätt känns förstås övergången lustig. 

Hur blir det att möta Virserum?

– Jag törs knappt tänka på det. Det kommer kännas konstigt att byta om i "fel" omklädningsrum. Det blir säkert en pärs första matchen i Virserum. Efter de här åren i klubben känner jag mig nästan som en Virserumspojk. Det är många i bygden som brinner hårt för VSGF, säger Dahl och fortsätter:

– Jag har pratat med många spelare i Virserum om klubbytet. De tycker såklart att det är tråkigt, men de har samtidigt önskat mig lycka till och det känns bra. Från min sida är det inga hard feelings mot vare sig klubben eller några personer. Någonstans hoppas jag att de kan se tillbaka på mina år i Virserum och tycka att man gjorde det bra, trots att de besvikna.

Ni får längre resor nu och kommer dessutom passera genom Virserum varje gång till träning och hemmamatcher. Tankar om det?

– Klart att det blir lite speciellt, men det är inte så mycket fundera över. Det blir 20 minuter längre tid i bilen och jag och Jim kommer nog ha det trevligt. Jag ser fram mot det här och har ett jäkla driv. Det ska bli spännande. Jag vill krama ur det sista av de år jag har kvar som hockeyspelare och jag vill vara med och försöka ta upp Åseda i division två.

Förra säsongen var det också flera bra spelare som gjorde övergången från Virserum till Åseda. Nu är det dags igen. Räkna med nya rykande heta derbydueller framöver.

Simon Dahl har öst in poäng för VSGF de senaste säsongerna.
Simon Dahl har öst in poäng för VSGF de senaste säsongerna.
Dahl & Nordh i Virserum

De båda spelarna tillsammans gjort 524 (!) poäng tillsammans på de senaste fyra säsongerna. 

2019/2020: Simon Dahl: 25 matcher, 82 poäng (41+41). Jim Nordh: 18 matcher, 50 poäng (14+36).

2018/2019: Simon Dahl: 32 matcher, 123 poäng (62+61). Jim Nordh: 29 matcher, 96 poäng (34+62).

2017/2018: Simon Dahl: 23 matcher, 41 poäng (24+17). Jim Nordh: 25 matcher, 34 poäng (12+22).

2016/2017: Simon Dahl: 33 matcher, 60 poäng (33+27). Jim Nordh: 25 matcher, 38 poäng (15+23).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!