Kaptenen om framtiden i VH: "Bollen ligger hos dem"

En av Vimmerby Hockeys allra viktigaste spelare, kaptenen Jakob Karlsson, har ännu inte skrivit på en kontraktsförlängning. Han hoppas att parterna kan komma överens inom en snar framtid. "Jag gav ett motförslag i veckan", säger Karlsson.

Vimmerby Hockeys Jakob Karlsson.

Vimmerby Hockeys Jakob Karlsson.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2020-04-30 16:30

Spelare efter spelare blir klar för Vimmerby Hockey men en viktig kugge som fortfarande inte är klar till nästa säsong är lagkaptenen Jakob Karlsson. Nu förklarar han varför det har dragit ut på tiden.
–Vi hade ett möte direkt efter att säsongen tog slut där jag var tydlig med att jag vill spela vidare. Sex veckor senare fick jag ett kontraktsförslag presenterat för mig med en rejäl sänkning som jag tyckte var för mycket, säger Jakob Karlsson.

Det kontraktsförslaget tackade han nej till och gav istället ett motförslag.
– Efter det har jag samlat tankarna och i veckan gav jag ett motförslag som innebär en något mindre sänkning och där står vi. Jag hoppas verkligen att vi kan komma överens, säger Karlsson.
Har det funnits intresse från andra klubbar?
– Nej, jag kommer antingen att spela i Vimmerby eller sluta med hockeyn. Jag vill inte flytta någon annanstans och vill jättegärna fortsätta spela i VH.

Förhoppningen är att kunna lösa situationen så fort som möjligt.
– Bollen ligger hos dem (VH). Vi får se vad de säger om mitt motförslag.
Vad beror lönesänkningen på?
– Det enda de sagt till mig är att det är av ekonomiska skäl. Alla vet att Vimmerby Hockey aldrig haft en lika god ekonomisk situation som nu men jag har full förståelse för att det råder mycket osäkerhet runt nästa säsong. Därför är jag också beredd att gå ned i lön och det hoppas jag att fler i klubben är.

VH har värvat fyra nya spelare och förlängt kontrakten med åtta spelare.
– Det är många spelare jag inte har bra koll på men det känns som att vi har en bra grund att stå på. Vi har levererat bra resultat i fler säsonger och det tror jag att vi kommer lyckas med igen, avslutar Karlsson.

Vimmerby Hockeys sportchef, Morgan Persson, säger så här:
– Det stämmer att han tackade nej till vårt kontraktsförslag. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han och fortsätter:
– Det som sägs mellan mig och spelarna stannar mellan oss också.
När hoppas ni att det här blir klart?
– Jag har ingen aning, avslutar Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!