Moliljan sålt - Se vad "Slottet i skogen" kostade

Moliljan i Målilla är sålt på exekutiv auktion. Prislappen blev tre miljoner kronor.

Moliljan i Målilla är sålt på exekutiv auktion för tre miljoner kronor. Köpet går dock att överklaga i tre veckor räknat från auktionsdagen.

Moliljan i Målilla är sålt på exekutiv auktion för tre miljoner kronor. Köpet går dock att överklaga i tre veckor räknat från auktionsdagen.

Foto: Olof Carlson

Målilla2020-04-29 12:57

Fastigheten, som även kallas "Slottet i skogen", fungerade senast som asylboende 2013 till 2017 innan det såldes 2018.

Nya ägaren hade för avsikt att satsa på behandlingshem för rehabilitering, hälsa och välmående, men verksamheten kom aldrig igång, utan byggnaden har stått tom sedan dess och i mars inleddes en konkurs för bolaget.

När fastigheten visades i början av april kom 25 intressenter och på en följande exekutiv auktion åtta spekulanter. Totalt lämnades bud från fyra olika håll, uppger auktionsförrättare Suzanne Roos vid Kronofogden i Linköping.

Var det ett förvånande stort intresse?

– Det kan jag inte uttala mig om för jag har ingen personlig uppfattning om fastigheten. Men så mycket kan jag säga, att jag var inte förvånad över att den såldes. Med tanke på det stora intresset, tänkte jag att det kommer nog ganska många ändå, och kan bli skapliga bud, säger Suzanne Roos.

Högsta bud landade på tre miljoner kronor.

Beslutet kan dock överklagas i tre veckor från auktionsdagen, om ägaren anser att ett för lågt bud godkänts.

– Min helhetsbedömning var att det inte var sannolikt att en avsevärt högre köpeskilling skulle kunna uppnås vid en ny auktion. Även fordringsägare kan överklaga, men det blir inte aktuellt eftersom de som omfattas av utmätningsbeslut har fått full betalning, informerar Suzanne Roos. Det har även uppstått ett överskott som tillkommer konkursboet.

Vi har sökt nya ägaren, som får tillträde 20 maj förutsatt att resterande köpeskilling är betald till Kronofogden, utan att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!