Nyförvärvet: "Jag fick inte ut min fulla potential"

I söndags kväll presenterade Vimmerby Hockey två nyförvärv. Den ena är forwarden Philip Elgestål från Mariestads BoIS. "Jag är riktigt revanschsugen", säger han

Philip Elgestål hoppas på en nytändning när han kommer till Vimmerby Hockey.

Philip Elgestål hoppas på en nytändning när han kommer till Vimmerby Hockey.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-06-08 12:00

I mitten av maj värvade VH Mariestads Lucas Jindenius som nu får sällskap av en bekant från Västergötland. Det är den 22-åriga göteborgaren Philip Elgestål som välkomnar klubbbytet. 

– Jag behöver ett miljöombyte då jag inte fick ut min fulla potential i Mariestad. Så med revanschlusta ska jag visa vilken bra spelare jag är, säger Elgestål. 

På frågan om vilka egenskaper han ser som sina främsta poängterar Philip två saker. 

– Jag är en spelare som kan producera framåt med vasst skott och jag har bra skridskoåkning, säger han. 

Under förra säsongen var han lite svagare på den punkten. 2019/20 då han spelade parallellt i Hanhals IF stod det tretton mål i protokollet men i år säsongen blev det enbart två puckar i kassen för hans del. 

– Det stämde inte för mig helt enkelt. När man inte får ut det när man vill. Vilket det inte gjorde för mig då sätter det sig i huvudet när man vet att man kan det egentligen. Jag är en spelare som kan producera och gjort det i ettan tidigare och jag kan inte skylla på laget, säger han

Philip ser ljust på framtiden i sin nya klubb där han vill hjälpa till på bästa sätt. 

– Jag ska tillföra min fart till Vimmerby, men även min mentalitet då jag är en spelare som jobbar stenhårt. Jag vill hjälpa VH att nå så stor framgång som möjligt och att vi ska slåss om en plats i hockeyallsvenskan då det är ett lag som kan fajtas högt upp, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!