Dubbla förluster för VTK i premiären

Den tuffa starten på seriespelet inomhus gör att VTK ligger näst sist i tabellen efter två spelade matcher. Helgen inleddes mot Tabergsdalens TK som hade hemmaplan.

Johan Nilsson var besviken över förlusten mot Fair Play, där små marginaler avgjorde till motståndets fördel.

Johan Nilsson var besviken över förlusten mot Fair Play, där små marginaler avgjorde till motståndets fördel.

Foto: Magnus Strömsten

Tennis2019-11-10 20:12

Här förlorade Vimmerby med 5-1. VTK:s enda seger i matchen, togs i den andra dubbeln där duon Eric Lindström och Oliver Nilsson slog tillbaka Johan Claesson och Mikael Melin med 2-0 i set, efter 7-6, 6-2. 

På söndagen väntade Fair Play TK 2. Här inledde VTK starkt med seger i den första singeln genom Eric Lindström som vann i två raka set, 6-1, 6-2, mot Felix Mörck och gav VTK ledningen med 1-0 i matcher. Men därefter blev det tre raka singelförluster för Johan Nilsson, Anton Karlsson och Oliver Nilsson. 

Både Anton Karlsson och Oliver Nilsson tog sina matcher till tre set, men föll med knappa siffror. Därmed krävdes seger i första dubbeln för att VTK skulle kunna ta poäng. Men så blev det inte. Johan Nilsson och Anton Karlsson tog visserligen matchen mot Felix Mörck och Olle Sonesson Lidholt till tre set, men förlorade med knappa 11-9 i tredje och avgörande set. 

Då hjälpte det inte att Eric Lindström och Oliver Nilsson slog tillbaka Jacob Danell och Jonathan Nordahl med 2-0 i set efter 6-4, 6-2. Det blev noll poäng för VTK även i den här matchen. 

– Det känns surt att inte få några poäng mot Fair Play. Vi spelade bra men förlorade tre matcher i supertiebreak. Och i en av dem hade vi matchboll, så det är små marginaler. Vi spelade bra även mot Tabergsdalen, men de är riktigt starka, så det är inget att säga om, säger VTK:s Johan Nilsson efter helgens matcher. 

Serien fortsätter på onsdag då VTK tar emot Båstad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!