ÅFF måste "springa för varandra"

Fyra raka förluster och ny skadesmäll under veckan. Nu väntar Oddevold på bortaplan för Åtvidabergs FF.

10 augusti 2019 10:00

Ett stillastående ÅFF föll med 0–2 hemma mot Värnamo i söndags. Efteråt pratade tränaren Tor-Arne Fredeim mycket om att man måste löpa mer, något han upprepade för Corren inför den kommande matchen:

– Vi måste jobba hårt för laget och ta löpningarna för varandra. Försvarsmässigt måste vi ta löpningen för vår kompis om han kanske springer bort sig. Framåt måste vi fortsätta löpa även om vi inte får bollen. Vi är för stillastående. Framförallt efter målet. Då blir vi för passiva. Det är mycket som sitter i huvudet. Med några förluster bakom sig och vår tabellplacering blir det lätt så.

Oturen var framme för mittfältaren Adam Egnell i veckan och han ser ut att missa söndagens match:

– Adam skadade sig på träning i onsdags. Han skulle täcka ett skott och sträckte ut benet och fick en sträckning i knät, säger Fredheim.

Åtvidaberg har plockat in nya spelare på senare tid i form av målvakten Emir Plakalo, backen Ignatius Adukor och forwarden Lois Soarez. Samtliga tränar med klubben och Plakalo och Adukor finns tillgängliga för spel. Brassen Soarez har ännu inte fått sitt arbetstillstånd:

– Vi vet inte status. Det kan ta några veckor. Det är ju bortom vår kontroll, säger Fredheim. Ignatius är spelklar för oss.

Vad det gäller målvaktsposten vill inte Fredheim hur det ser ut på söndag:

– Det är klart att Emir kommer att få chansen, men om det är i den här matchen eller någon annan får vi se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist