Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

Karl-Erik Nilsson överväger att avgå efter kritiken. Det berättar Riksidrottsförbundets ordförande för Göteborgs-Posten. "Det är ett av alla tänkbara alternativ", skriver han.

Karl-Erik Nilsson. Arkivbild.

Karl-Erik Nilsson. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Allmänt2023-10-04 20:20

Karl-Erik Nilsson, som har kallat samtliga specialförbund till ett digitalt möte på fredag, säger att han fortfarande känner stöd från förbunden.

"Jag har inte hört någon framföra något annat trots de senaste dagarnas turbulens", skriver han till tidningen.

Fått kritik

Nilsson, som förutom RF:s ordförande även är en del av Europeiska fotbollsförbundet Uefas exekutivkommitté, har fått hård kritik sedan uppgifter läckt om att han står bakom Uefas strävan att släppa in ryska ungdomslag i U17-turneringar.

Enligt ett dokument som GP tagit del av har inget formellt beslut tagits i frågan. Tidningen skriver vidare att dagordningen för exekutivkommitténs möte i Nyon, Schweiz, den 10 oktober har en punkt som handlar om en omröstning för ett eventuellt ryskt deltagande.

Vilket också är vad Nilsson tidigare konstaterat.

"I diskussionerna i Uefa valde jag att bejaka beslut att starta en utredning kring formerna för att öppna upp för barn från Ryssland att delta i tävlingar internationellt med utgångspunkt från FN:s Barnkonvention", sade han i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

"Överväger alla alternativ"

Presskommunikéer från Uefa har dock visat motsatsen. Där framgår det att förbundet tagit beslutet att släppa in ryska ungdomslag.

Karl-Erik Nilsson skriver även att kan tänka sig att lämna rollen som RF:s ordförande.

"Jag tänker göra det som är bäst för svensk idrott och då finns det skäl att överväga alla alternativ. Det ska som sagt vara bra för svensk idrott, men också kännas hyfsat bra på ett personligt plan. Just nu gör det inte det."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!