Internationella olympiska kommitténs (IOK) val att anordna ytterligare ett OS i Kina, efter sommarspelen i Peking 2008, har fått svidande kritik.
Både politiker och organisationer har vänt sig emot beslutet och pekat på landets bristande respekt för mänskliga rättigheter.
Kinas behandling av den muslimska minoritetsgruppen uigurer har fått 180 människorättsorganisationer att gå samman för att bojkotta mästerskapet.
"Tycker jag är tråkigt"
– Det tycker jag är tråkigt. Jag har inte den uppfattningen själv, sedan avstår jag från att göra någon politisk kommentar. Idrotten är världens största fredsrörelse, sedan får vi hoppas att alla tillsatta politiker kan lösa frågor så vi får full demokrati i hela världen, säger IOK:s mångåriga ledamot Gunilla Lindberg till Radiosporten.
Skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson, som tog OS-guld i herrarnas stafett i Pyoengchang 2018 och en frispråkig röst, gillar inte Lindbergs ställningstagande.
"Må hända att det inte är IOK:s ansvar att lösa Kinas problem, men det var IOK:s j–la ansvar att se till att spelen inte tilldelades Kina ifrån första början", skriver han på Twitter.
"Vinner inget"
Lindberg tycker inte att problemen i Kina är IOK:s ansvar. Hon menar att allvarliga anklagelser om folkmord och brist på demokrati inte är skäl nog att utesluta länder.
– Det kan inte ligga på idrottsrörelsens axlar. IOK är inte en politisk organisation. Vi arbetar med länder som finns med i det internationella samfundet, vilket är FN, och jobbar för fred, förståelse och att bygga broar mellan länder. Det räknas också, säger hon och fortsätter:
– Man vinner inget på att hålla dem isolerade, tvärtom. Man öppnar länder.
"Hon vet bättre"
Samuelsson håller inte med.
"Vad vill Lindberg få fram här? Bygga broar fungerade inte 2008 och de kommer inte fungera den här gången heller. Hon vet bättre", skriver han på Twitter och fortsätter:
"Med det sagt måste man också ha två tankar i huvudet samtidigt. Jag tycker att Kina-OS är förkastligt. Men det är också största tävlingen i karriären. Det kan inte ligga på enskilda idrottare att välja att inte åka dit. IOK mer eller mindre tvingar oss dit."
Lindberg anser att det är samma visa med fotbolls-VM i Qatar nästa år, som kritiserats för bristande mänskliga rättigheter och då främst mot migrantarbetare.
– Samma tänkande där. Jag har jobbat en hel del med Saudiarabien där vi diskuterat kvinnofrågan och där man nu glatt berättar att man har 25 olika lag med kvinnliga landslag. Utan idrotten skulle aldrig det här hända. Det är absolut inte perfekt, men ändå pushar man på det på något sätt. Det är inte negativt för landet, säger hon.