I en skrivelse till Internationella skid- och snowboardförbundet (Fis) kräver de aktiva åtgärder för att lindra vintersporternas klimatpåverkan och bättre anpassning till rådande väderförhållanden.
Initiativtagare till uppropet är den österrikiske störtloppsåkaren Julian Schütter, som även är ambassadör för den ideella organisationen Protect Our Winters.
Runt 200 utförsåkare, skidåkare och andra vinteridrottare uppges har skrivit på uppropet.
"Ligger varmt om hjärtat"
Sara Hector har inte satt sitt namn på skrivelsen till Fis.
– Jag har inte fått den informationen. Det kan ha trillat in något mejl som jag inte tagit del av, säger Hector.
Men den regerande OS-vinnaren i storslalom ställer sig oreserverat bakom allt som kan gynna miljöarbete och en mer klimatsmart alpin skidåkning.
– Jag jobbar på att försöka ta så mycket personligt ansvar jag kan. Det här arbetet ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag tittar på lösningar för att bli klimatneutral. Det är många delar i det här som är viktigt för mig.
– Resor är en stor del och kan man dra ned på det så gör det väldigt mycket. Det är viktigt hur man planerar, hur man lägger tävlingar. Jag förstår att det är komplext, men det är viktigt att man har med hållbarhet när man planerar, säger Hector.
"Vårt viktigaste lopp"
Några av flera skarpa formuleringar i brevet till Fis:
"Vi inom vinteridrotten måste ta täten i kampen mot klimatförändringarna och göra vår sport klimatneutral så snart som möjligt. Det här är vårt viktigaste lopp, låt oss vinna det tillsammans"
"Vi upplever redan effekterna av klimatförändringar i vår vardag och i vårt yrke. Den allmänna opinionen kring skidåkning håller på att tippa över till något som är oförsvarligt. Vi behöver progressiva organisatoriska åtgärder. Vi är medvetna om Fis nuvarande hållbarhetsarbeten och bedömer dem som otillräckliga."
Åkarna har tagit fram ett antal klimatmål som de vill att Fis ska följa. Här är något av vad de aktiva föreslår inför kommande säsonger:
+ Flytta säsongsstarten från slutet av oktober till november.
+ Minska koldioxidutsläppen genom bättre planering av tävlingsprogrammet och minimera resandet. Ett exempel som ges är att lägga tävlingar i Nordamerika efter varandra i stället för i november och i februari.
Nödvändiga förändringar
– Helt korkat att åka dit två gånger på en säsong. Man kan göra USA vartannat år, säger Sara Hector.
Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde, VM-silvermedaljör i söndagens störtlopp i Courchevel, är en av många aktiva som inser att förändringar inom den alpina sporten är nödvändiga.
– Det är på tiden att ta upp ett riktigt viktigt ämne. Vi ser att världen förändras. Vi ser också effekten på vår sport. Jag vill att kommande generationer ska uppleva vintern och kunna göra det jag gör, säger han.