De får åka till alpina VM

Sex svenska åkare kommer att representera Sverige när alpina VM avgörs i franska Courchevel/Méribel i början av februari. Med i truppen finns bland andra OS-guldmedaljören i storslalom, Sara Hector och den nyblivna juniorvärldsmästaren i slalom och storslalom, Hanna Aronsson Elfman.

Sara Hector är en av sex svenska åkare som tagits ut till VM. Arkivbild.

Sara Hector är en av sex svenska åkare som tagits ut till VM. Arkivbild.

Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Alpint2023-01-26 17:40

På herrsidan är det inte fullt lika meriterat. Kristoffer Jakobsen har visserligen en fjärdeplats i världscupen denna säsong, men de riktiga toppresultaten har uteblivit.

"Han har gjort ett riktigt bra jobb där han tog sig ner i Kitzbühel och nu dundrade han till igen och är tillbaka i första startgrupp så han har förutsättningarna att göra en bra prestation på VM. Vi hoppas givetvis på medalj och kapaciteten för det finns, det har han visat både en och flera gånger tidigare", säger herrchefen Fredrik Kingstad i ett pressmeddelande.

Förbundet meddelar även att dörren ännu inte är helt stängd för de åkare som inte blivit uttagna.

"Det finns flera intressanta tävlingar kvar och en världscup i Chamonix innan VM och resultat där kan skapa förutsättningar för att komma med till VM", säger Kingstad.

Alpina VM avgörs 5-19 februari.

Fakta: Den svenska truppen till alpina VM

Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Estelle Alphand, Åre SLK, Sara Hector, Kungsbergets alpina, Kristoffer Jakobsen, Storklintens alpina och Mattias Rönngren, Åre SLK.

Källa: Svenska skidförbundet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!