Hector i fokus – två debutanter i Sölden

Fokus är på regerande OS-mästaren Sara Hector och satsningen mot en ny topplats i världscupen i vinter. Men den alpina premiären i Sölden i helgen bjuder också på två svenska debutanter. Lisa Nyberg och Johan Silfält gör sina första starter.

Sara Hector kom tvåa i storslalomcupen förra säsongen. På lördag börjar säsongen i Sölden. Arkivbild.

Sara Hector kom tvåa i storslalomcupen förra säsongen. På lördag börjar säsongen i Sölden. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Alpint2022-10-17 20:31

Storslalom väntar på den österrikiska glaciären. Damerna är först ut på söndag, herrarna kör dagen därpå.

Fem svenska damer kommer till start i den traditionella säsongsöppningen i Sölden: Sara Hector, Estelle Alphand, Hanna Aronsson Elfman, Hilma Lövblom och Lisa Nyberg.

"Det ser jättebra ut, alla fem är friska, hela och laddade. Vi ser fram emot det här jättemycket, det ska bli kul att köra igång efter en bra försäsong", säger Per Jonsson, team manager, i ett pressmeddelande.

Hector går in i säsongen rankad som etta i storslalom efter förra årets OS-guld och totala andraplats i storslalomcupen.

För Lisa Nyberg är Sölden början på en karriär i världscupen.

"Lisa har haft en jättebra försäsong och gör framsteg hela tiden så vi tror mycket på henne. Det skulle inte förvåna mig om hon kvalar första gången. Sedan är det ju första världscuptävlingen men hon är en cool tjej, så vi tror att hon hanterar det jättebra", säger Per Jonsson.

Johan Silfält är ende svenske herråkare.

"Det är bara att gratulera honom. Det blir världscuppremiär och det är ett stort kliv så vi hoppas det blir ett tufft och bra race. Johan är en slitvarg som är redo att göra jobbet och det har han visat nu", säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Mattias Rönngren saknas på grund av den knäskada han drabbades av i slutet av förra säsongen. Rehabiliteringen uppges gå framåt men Rönngren är inte redo för världscupen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!