Hector tvåa i Courchevel: "Galet bra"

Precis som för ett år sedan fixade Sara Hector en pallplats i storslalomen i Courchevel. Svenskan slutade tvåa i tisdagens världscuptävling. –En av mina absolut bästa tävlingar någonsin, säger hon till Aftonbladet.

Sara Hector åker bra i Courchevel.

Sara Hector åker bra i Courchevel.

Foto: Marco Trovati/AP/TT

Alpint2021-12-21 12:09

Sara Hector sträckte armarna i luften och bjöd på några glädjetjut efter att hon hade korsat mållinjen i det andra åket i Courchevel.

Då stod det klart att hon för andra året i rad hade ordnat en topp 3-placering i den franska skidorten.

Ännu roligare blev det när schweiziska Michelle Gisin, tvåa efter första åket, inte klarade att matcha Hectors tid. Gisin var slagen med 22 hundradelar.

Återstod gjorde ingen mindre än Mikaela Shiffrin, den amerikanska suveränen som lämnade startkuren med ett övertag på 1,03 sekunder mot Hector.

"En av mina bästa tävlingar"

Och Shiffrin visade ingen pardon när hon forsade nedför backen. Ledningen växte med en halvsekund, innan den krympte lite på slutet. Shiffrins segermarginal stannade vid betryggande 86 hundradelar.

Sara Hector slutade därmed tvåa, samma placering som hon nådde i fjol.

Och hon var minst sagt nöjd efteråt.

– Det här var en av mina absolut bästa tävlingar någonsin. Jag kommer att vara stolt över det här resten av mitt liv, säger Hector till Aftonbladet.

– Jag är megaglad och det var en galet bra insats. Det var stark åkning och det gör mig så stolt. Det är otroligt, vilken dag. Det är helt vilt. Nu ska jag njuta av det här.

Vill slå Shiffrin

Estelle Alphand (24:a) och Hilma Lövblom (29:a) fick också åka det andra åket.

Redan på onsdagen väntar en ny storslalom i Courchevel, en tävling som ersätter den storslalom som tidigare ställdes in i amerikanska Killington.

Sara Hector hoppas då kunna slå Shiffrin.

– Det gäller bara att allt fungerar och håller ihop lika bra. Det är klart att det här känns bra inför OS, men jag måste fokusera på här och nu i backen och inte tänka på Peking redan, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!