Hemmahoppet Pinturault vann VM-kombinationen

Redan på alpina VM:s andra dag fixade fransmannen Alexis Pinturault ett guld till hemmanationen. Pinturault vann herrarnas kombination i Courchevel, tio hundradelar före österrikaren och regerande mästaren Marco Schwarz.

Alexis Pinturault på väg mot VM-guld.

Alexis Pinturault på väg mot VM-guld.

Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Alpint2023-02-07 15:07

Raphael Haaser, också Österrike, tog bronset bara ett dygn efter att hans syster Ricarda fixade samma medalj i damernas VM-kombination.

Alexis Pinturault har ett eget hus i Courchevel och var en minst sagt populär guldmedaljör hos hemmapubliken. 31-åringen tog även VM-guld i kombinationen i Åre 2019 och för två år sedan blev det silver bakom Schwarz i Cortina d'Ampezzo.

Nu ledde Pinturault med blott fyra hundradelar efter super-G-loppet, ett försprång han sedan lyckades utöka något i slalomen.

Norska stjärnan Aleksander Aamodt Kilde slutade sjua i super-G-delen, men hade redan före start bestämt sig för att inte köra slalomen på grund av problem med en hand.

– Jag känner fortfarande smärtor och då är det ingen vits att ta några risker. Det kommer viktigare lopp senare i mästerskapet, säger Kilde till Viaplay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om