Illamående Shiffrin står över tävlingar

Rekordjakten tog ut sin rätt – efter slalomtävlingen i Flachau på tisdagskvällen, där Mikaela Shiffrin kom tvåa, kräktes amerikanskan. Nu står hon över kommande tävlingar.

Mikaela Shiffrin mådde dåligt efter slalomtävlingen i Flachau i tisdags kväll.

Mikaela Shiffrin mådde dåligt efter slalomtävlingen i Flachau i tisdags kväll.

Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Alpint2023-01-11 11:34

– Jag mår inget bra, men det är inte överraskande i slutet på en lång period av tävlande. Och Petra åkte fantastiskt i kväll och förtjänade att vinna, sade Shiffrin till österrikisk tv innan hon var tvungen att gå i väg för att kräkas.

Senare under kvällen pratade hon med andra reportrar.

– Det ligger inget bakom hur jag mår. Jag förtjänade andraplatsen och hon förtjänade segern, sade Shiffrin.

– Jag hade lite svårt att prestera på allra högsta nivå, men oavsett älskade jag känslan i några svängar.

Shiffrin har vunnit 82 gånger i världscupen, lika många gånger som landsmaninnan Lindsey Vonn som har segerrekordet för damer. 27-åringen har vunnit åtta gånger i vinter, bland annat fem i rad från 18 december till 4 januari.

Shiffrins rekordjakt, för att slå Vonn och även Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, sätt nu på paus efter sju race på 15 dagar. Shiffrin avstår de kommande farttävlingarna i St Anton i Österrike i helgen. Shiffrin har aldrig tidigare tävlat i St Anton. Planen är att hon ska vara tillbaka till farttävlingarna i Cortina d'Ampezzo, där hon brukar åka bra, med start den 20 januari.

– Men vi får se hur det går i veckan och hur hon mår och hur hon återhämtar sig från lite illamående och stor trötthet, säger USA:s förbundskapten Mike Day.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!