Jakobsen hoppas på formbesked i Wengen

Besöken i Garmisch Partenkirchen och Adelboden blev inte som han hade tänkt sig. Nästa stopp för Kristoffer Jakobsen är Wengen. Då hoppas slalomstjärnan hitta tillbaka till formen från tidigare i vintras.

Kristoffer Jakobsen.

Kristoffer Jakobsen.

Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Alpint2023-01-12 17:42

Med månaden kvar till VM i Méribel och Courchevel vill Sveriges ende deltagare i Wengen få ett kvitto på att han är på rätt väg.

Men med tanke på den milda vintern lär söndagens tävling i den klassiska alporten bli hasardbetonad.

"Underlaget har varit väldigt tufft och det ser ut att bli tufft på söndag också", säger herrlandslagets chef Fredrik Kingstad i ett pressmeddelande.

Jakobsen kom fyra i Val d’Isere och sjua i Madonna di Campiglio och visade att han tillhör världstoppen när han får till det.

I Garmisch Partenkirchen hade han oturen att fastna med benskyddet i pjäxan och körde ur. Grenslingen redan i det första åket i Adelboden var ett av de där misstagen Jakobsen jobbar hårt för att minimera.

"Han har åkningen och det som händer i Garmisch är något 'Krille' inte kan påverka. I Adelboden åker han också jättebra och planen var att vara bland topp 15 i första åket och att släppa på i andra men en grensling satte stopp. En sådan får man bjuda på under en säsong men vi hoppas det stannar där", säger Fredrik Kingstad.

Jakobsen ligger just nu tia i slalomcupen som leds av norrmannen Lucas Braathen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!