Jansrud avslutar karriären i hemmabacken

Kjetil Jansrud, 36, har kommit till backens slut. Den femfaldige olympiske medaljören avslutar sin framgångsrika alpina karriär i Kvitfjell på lördag. Det skriver han på Instagram – där han också ger sitt stöd till Ukrainas kamp.

Alpint2022-02-28 18:12

Vad är lämpligare än att säga tack och hej på hemmaplan – och i den pist där han vann sin första av 23 världscupsegrar?

– Jag är glad att jag fick möjligheten att välja att sluta i Kvitfjell, där jag vann min första 2012 och där jag åkt inför min familj och mina vänner varje år sedan dess, säger norrmannen.

Det är bara veckor sedan Jansrud gjorde en oväntad comeback i OS efter sina knäproblem.

I vinterspelen gjorde han ett försök att ta medalj i sitt fjärde raka OS. Han tog guld i super G i Sotji 2014. Mellan OS i Vancouver 2010 och i Pyeongchang 2018 tog han även två silver och två brons.

Två gånger stod han på samma olympiska prispall som vännen och lagkompisen Aksel Lund Svindal.

Jansrud vann även VM-guldet i störtlopp 2019 och störtloppstiteln i världscupen säsongen 2014-15 och super G-titeln tre gånger.

Norrmannen gav beskedet om sitt beslut på sitt konto på Instagram. Han lade även till, apropå det världspolitiska läget:

"I dessa farliga tider känns min pensionering – och det här inlägget – meningslös. Mina tankar och mitt hopp är hos det ukrainska folket. Var stark."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!