Landslagsåkaren skadad – missar hela säsongen

Alpinåkaren Charlotta Säfvenberg missar hela den kommande säsongen på grund av en korsbandsskada i vänster knä. "Jag kommer göra allt jag kan för att stå på start igen nästa säsong", säger hon i ett pressmeddelande.

Charlotta Säfvenberg missar hela säsongen. Arkivbild.

Charlotta Säfvenberg missar hela säsongen. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Alpint2022-10-25 10:14

En korsbandsskada kommer sällan lägligt, men för Säfvenberg blev det extra dålig tajming då hon klättrat på världsrankningen inför den kommande säsongen.

"Jag hade precis tagit mig in topp 30, så det här kom fel. Det är sämsta möjliga tajmning men jag är motiverad. Jag kommer göra allt jag kan för att stå på start igen nästa säsong", säger hon i ett pressmeddelande.

Olyckan var framme under ett träningspass i förra veckan då ytterskidan släppte och orsakade en översträckning.

"Jag svängde av och gled ner till Per (Jonsson, Team Manager för damlaget) och sa att jag nog hade skadat knäet".

Säfvenberg är ingen novis på korsbandsskador. För tre år sedan råkade hon ut för samma sak i höger knä.

"Det är tråkigt och jättesynd. Hon har haft en bra försäsong, hon har gjort ett jättebra jobb med fysträningen och har inlett den här säsongen väldigt bra", säger Per Jonsson.

Världscupsäsongen skulle startat i lördags, men på grund av dåligt väder ställdes damernas storslalom i Sölden in och inte heller säsongens andra tävling, störtlopp i Zermatt-Cervinia den 5-6 november, kommer att kunna genomföras, på grund av för lite snö.

Säsongens tredje försök att få igång världscupen är planerat till den 12-13 november med parallelltävlingar i Lech/Zuers.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!