Liensberger spolierade Shiffrins födelsedag

Mikaela Shiffrin hade slagläge inför det andra slalomåket i världscuptävlingarna i Åre. Men ett jätteåk av Katharina Liensberger gjorde att den amerikanska stjärnan blev tvåa, 72 hundradelar bakom Liensberger. Sara Hector och Charlotta Säfvenberg delade på 14:e platsen.

Mikaela Shiffrin hade bra kontroll i första åket.

Mikaela Shiffrin hade bra kontroll i första åket.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Alpint2021-03-13 12:05

Liensberger var tvåa inför andra åket, 19 hundradelar bakom Shiffrin.

Men 23-åringen, som tog VM-guld i just slalom tidigare under säsongen, smällde till med ett superåk och gav Shiffrin en tuff uppgift. En uppgift som Shiffrin inte klarade av.

Amerikanskan – som fyllde 26 år under lördagen – var nästan en sekund långsammare än Liensberger i andra åket och fick nöja sig med att bli tvåa. Wendy Holdener blev trea.

Bäst av alla i andra åket var dock Petra Vlhova. Den slovakiska stjärnan hade dock stått för en rejäl miss i sitt första åk då hon tappade kontrollen och hamnade på en skida, men lyckades återfå balansen och fortsätta. Däremot tappade hon dyrbara sekunder och var 27:a efter första åket, hela 2,95 sekunder efter Shiffrin.

Tack vare sitt andra åk blev Vlhova till slut åtta.

Svenskduon Sara Hector och Charlotta Säfvenberg delade på 14:e plats. För Säfvenbergs del var det resultatet av en rejäl uppåkning. 26-åringen var 28:a efter första åket, men hennes andra åk landade på 55,44 sekunder, 50 hundradelar sämre än Vlhova, och hon kunde därmed klättra rejält.

Emelie Wikström blev 27:a.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!