Ny mardröm för Hörnblad: "Värsta jag upplevt"

Eländet fortsätter för Lisa Hörnblad. Den svenska alpinåkaren har drabbats av blodförgiftning i sitt nyopererade knä. "En smärta jag aldrig tidigare har upplevt", skriver hon på Instagram.

Lisa Hörnblad. Arkivbild.

Lisa Hörnblad. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Alpint2022-12-20 16:54

Två säsongers skadeelände låg bakom Lisa Hörnblad när hon i januari kraschade i en super G-tävling och trasade sönder ena knäet.

Hon opererades men var tillbaka på skidor i september när hon var med på ett landslagsläger.

Men problemen har fortsatt att hopa sig för 26-åringen.

För några veckor sedan gjorde hon en ny operation och för cirka en vecka sedan drabbades hon av en blodförgiftning i sitt nyopererade knä. Hon blev sjuk, fick hög feber, kunde inte röra sitt ben och fick åka till sjukhus.

Nu har hon varit på Sophiahemmet i Stockholm i runt en vecka, opererats två gånger och haft en smärta som hon aldrig tidigare har upplevt.

"De var genast tvungna att öppna knäet för att minska trycket och rengöra det. Smärtan jag hade innan de öppnade den första gången är den absolut värsta jag upplevt i mitt liv och jag är så tacksam att jag inte har den smärtan längre. Och så tacksam för familj, vänner och alla människor på sjukhuset som tar mig igenom dessa hemska dagar", skriver hon.

Hon skriver att hon i nuläget är i ett stabilt tillstånd.

"Jag är stabil nu och det går okej men jag måste stanna för ytterligare behandling. Inga fler operationer som det ser ut som. Jag hoppas verkligen vara redo att åka hem före jul", skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!