Shiffrin vann störtloppet – utökar ledningen

Storstjärnan Mikaela Shiffrin slog till med en seger i dagens störtlopp i franska Courchevel. 27-åringen utökar nu sin ledning i den totala världscupen.

Mikaela Shiffrin vann överraskande störtloppet i Courchevel, Frankrike. Hon drygade därmed ut sin ledning i den totala världscupen.

Mikaela Shiffrin vann överraskande störtloppet i Courchevel, Frankrike. Hon drygade därmed ut sin ledning i den totala världscupen.

Foto: Alessandro Trovati /AP/TT

Alpint2022-03-16 14:30

Den alpina superstjärnan Mikaela Shiffrin hade ett OS att glömma då hon trots stort favoritskap fick lämna Peking utan medalj.

Tillbaka i vardagslunken verkar dock åter det mesta stämma för amerikanskan. På världscupfinalen i franska Courchevel slog hon till med en störtloppsseger, trots att hon knappt kört något i grenen denna säsong.

27-åringen var trots det snabbast ner för backen och tog sin 74:e världscupseger i karriären, hennes blott tredje i störtlopp.

Nu drygar amerikanskan ut sin ledning mot slovakiskan Petra Vlhová, som slutade på en 16:e plats, i rejset om den totala världscupsegern. Shiffrin leder med 156 poäng med endast tre lopp kvar att köra.

Den totala världscupsegern i störtlopp gick till italienskan Sofia Goggia trots en relativt svag tolfte plats. Detta då hennes närmaste konkurrent, schweiziskan Corinne Suter som tog OS-guld i Peking, slutade först på 19:e plats.

På torsdag har Mikaela Shiffrin chansen att säkra den totala världscuptiteln när det ska köras super-G.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!