Skidåkaren har vaknat efter kraschen på SM

Den skidåkare som kraschade allvarligt i herrarnas super-G-tävlingar under SM i Åre har vaknat, meddelar skidförbundet. Nu väntar fortsatt rehabilitering. "Det är viktigt att ha tålamod", säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Alpint2022-03-31 17:06

Det var efter super-G-tävlingarna förra veckan som skidåkaren fick föras till sjukhus i Norge med ambulanshelikopter, efter att ha kraschat.

Åkaren ska ha skadat huvudet i landningen och sövdes därför ned för att kunna transporteras. Sedan dess har åkaren varit nedsövd fram till i fredags, då han första gången vaknade.

"Han har varit sövd då det är ett vanligt omhändertagande vid trauma mot huvudet", sa Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet, tidigare, enligt pressmeddelandet.

Åkaren, som har varit fortsatt vaken, uppges nu ha ett stabilt tillstånd utan fler komplikationer och därför fortsätter rehabiliteringen planenligt.

"Vi vet att sådana här saker tar tid och att det är viktigt att ha tålamod och att försöka understödja åkaren med familj så mycket som möjligt i det här läget", säger Tommy Eliasson Winter.

Resterande del av tävlingen samt övriga super-G-lopp, som var en del av den alpina kombinationen, under onsdagen ställdes in, medan storslalomtävlingarna genomfördes som planerat i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!