Suter bäst när det gällde i VM-störtloppet

Hon hade ett brons och två silver redan. Nu har Corinne Suter även ett VM-guld. Schweiziskan var tvåa i super-G:n i torsdags, men snabbast av alla i störtloppet. –Det är en speciell känsla att inte vara tvåa eller trea, säger 26-åringen.

Silver i super-G:n och nu guld i störtloppet. Schweiziskan Corinne Suter har toppat formen perfekt till VM i Cortina d'Ampezzo.

Silver i super-G:n och nu guld i störtloppet. Schweiziskan Corinne Suter har toppat formen perfekt till VM i Cortina d'Ampezzo.

Foto: Marco Tacca/AP

Alpint2021-02-13 12:13

Italienska hemmafavoriten Sofia Goggia, som dominerat störtloppet den här säsongen, tvingades lämna återbud till VM på grund av en knäskada för bara två veckor sedan.

Det gjorde damernas VM-störtlopp i Cortina d'Ampezzo väldigt svårtippat.

Efter uppvisningen i super-G:n hade dock Lara Gut-Behrami ett visst favorittryck på sig. Den schweiziska veteranen har efter några lite tuffare säsonger övertygat i vinter och tog till slut även sitt första VM-guld i super-G:n i torsdags.

Men i störtloppet var det en annan schweiziska som glänste mest.

Första guldet

Den 26-åriga Corinne Suter var i toppform redan på VM i Åre för två år sedan då hon tog brons respektive silver i de båda fartgrenarna.

I Cortina d’Ampezzo blev det ännu bättre.

Hon var visserligen inte med i toppen i fredagens båda träningsåk, men när det gällde medaljerna plockade hon fram en växel till.

Efter silvret i super-G:n fick Corinne Suter, med ett relativt tidigt startnummer, på ett bra åk i den utmanande störtloppsbacken.

– Jag hade en bra känsla redan på uppvärmningen. Det var perfekta förhållanden i dag, säger schweiziskan på pressträffen efter tävlingen.

Ivarsson långt efter

Det blev en nervös väntan i målfållan när en efter en av konkurrenterna misslyckades med att slå hennes tid. Men till slut var segern klar – det första schweiziska störtloppsguldet på sedan 1989 på damsidan.

– Det är länge sedan. Jag är så glad att jag fick kliva högst upp i dag, säger Corinne Suter.

Tyskan Kira Weidle tog silvret, medan Lara Gut-Behrami fick nöja sig med bronset.

Lin Ivarsson, den enda svenskan på start, slutade näst sist på 29:e plats, 3,43 sekunder bakom Suter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!