Swenn Larsson tvåa i premiären

Efter flera inställda tävlingar är damernas alpina världscup i gång. I säsongens första slalomtävling blev det en svensk pallplats genom Anna Swenn Larsson. –Jag är så glad!, säger svenskan i Viaplay.

Anna Swenn Larsson, tv, Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova firar sina pallplatser i Levi.

Anna Swenn Larsson, tv, Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova firar sina pallplatser i Levi.

Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Alpint2022-11-19 10:39

Anna Swenn Larsson hade det tufft förra säsongen men kunde knappast få en bättre start på denna. Efter två fina åk blev det en andraplats i finländska Levi, 16 hundradelar bakom segrande amerikanskan Mikaela Shiffrin.

– Jag är så glad! Verkligen en så bra start på säsongen. Det känns väldigt kul att få göra det här, sade Swenn Larsson i Viaplay.

Samtidigt tror hon att det finns mer att ta av.

– Det är jättebra åkning, men jag känner ändå att det inte är på min toppnivå.

Trea blev vinnaren av förra säsongens slalomcup, slovenskan Petra Vlhova.

Efter det första åket hade tre svenska åkare häng på pallen. Swenn Larsson på en andraplats men också Sara Hector och Hanna Aronsson Elfman.

Blott 19-åriga Aronsson Elfman stod för en liten skräll när hon från startnummer 36 korsade mållinjen 1,06 sekunder efter förstaåkets ledare Lena Dürr, på en åttondeplats. Två hundradelar efter Aronsson Elfman hade Sara Hector åkt in.

– Jag fattade ingenting, det kändes bra men så bra trodde jag absolut inte, sade Aronsson Elfman till Viaplay efter det första åket.

I andra åket blev det inte lika bra för Aronsson Elfman som tappade en placering till niondeplatsen samtidigt som Sara Hector klättrade två placeringar och blev sjua.

– Jag försökte verkligen gasa på mer i andra, sade Hector i Viaplay.

I morgon får de en ny chans i Levis slalombacke.

– Det känns jättebra att ha en till dag här när man fått en så bra start, sade Swenn Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!