Trafikpolisens revansch – dubbla OS-medaljer

Ratad från det österrikiska alpinlandslaget förra vintern. Nu är Johannes Strolz dubbel OS-medaljör – och behöver inte återgå till jobbet som trafikpolis. –Det är en fantastisk historia, säger österrikiske tränaren Paul Schwarzacher.

Johannes Strolz tog både OS-guld och OS-silver – nu kan han lägga arbetet som trafikpolis på is.

Johannes Strolz tog både OS-guld och OS-silver – nu kan han lägga arbetet som trafikpolis på is.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Alpint2022-02-16 13:10

När Johannes Strolz, 29, fick nobben av det österrikiska alpinlandslaget förra vintern – för att han bara avslutade tre av tio världscuptävlingar säsongen 2020–2021 – valde han att återgå till jobbet som trafikpolis, då han tidigare, sedan 2014, varit en del av polisstyrkan i österrikiska Dornbirn.

Men efter två medaljer på Peking-OS, guld i alpina kombinationen där han upprepade sin pappas bedrift från OS i Calgary 1988, och silver i onsdagens slalom så är han nu redo att sätta polisjobbet på paus.

– Jag måste prata med tränarna i det österrikiska landslaget och göra en plan för kommande säsong – sedan får jag se hur mycket tid det finns kvar för polisarbete, säger han.

– Jag vill verkligen besöka mina kollegor på polisstationen i Dornbirn och fira med dem, men huvudfokuset är skidåkningen.

Strolz återvände till elitnivån först i december förra året och säkrade sin OS-plats så sent som 9 januari i år då han vann världscuptävlingen i schweiziska Adelboden.

Under tiden Strolz var ratad av Österrike tränade han med det tyska laget, något som hjälpte honom med att få tillbaka självförtroende och Strolz beskriver själv tyskarnas hjälp som ”hjärtevärmande”.

– Det har inte varit lätta år för honom. Alla är otroligt nöjda, det är en fantastisk historia, säger österrikiske tränaren Paul Schwarzacher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!