Andersson: "Tycker att vi var värda mer"

Nära, men inte nära nog. Janne Andersson hyllade kollektivet efter 0–1-förlusten mot Frankrike i Nations League-premiären. –Jag tycker definitivt att vi var värda mer. Det svider, säger förbundskaptenen.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var ganska nöjd trots förlusten mot Frankrike.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson var ganska nöjd trots förlusten mot Frankrike.

Foto: Joel Marklund/TT

Amerikansk fotboll2020-09-05 23:30

En defensiv fullträff, men de missade chanserna grämde förbundskaptenen.

– Försvarsmässigt, över 90 minuter, släpper vi inte till en målchans förutom straffen. Deras mål är ett slumpmål. Vi genomför matchen väldigt bra mot ett bra motstånd. Det blir perioder i matchen när varken vi eller de orkar. Allt blir inte perfekt, men försvarsmässigt håller vi dem totalt borta. Framåt skapar vi flera chanser. Spelarnas sätt att genomföra matchen sett från den spelplan vi har gör mig jättenöjd.

– Vi möter ett väldigt bra lag, men jag tycker att vi var minst lika bra. Därför är jag besviken på resultatet men nöjd med prestationen.

"Ganska mycket slump"

De franska världsmästarna lyckades inte dominera matchen mot ett svensk lag som gjorde en utmärkt försvarsinsats. Läget där Kylian Mbappé kunde ta sig förbi Mikael Lustig och göra 1–0 var den enda plumpen i protokollet.

– Det finns en skicklighetsgrad i det också, men det är ganska mycket slump att han får med sig bollen, säger Andersson.

Målvakten Robin Olsen medger att han borde tagit Mbappés avslut som kom från en minimal vinkel.

– Första känslan är att jag skulle det, säger han till TV4 och fortsätter:

– Men han (Mbappé) hade också tur när han fick med sig bollen. Det blir svårt när han kommer nära. Det blir flera möjligheter för honom, att spela bollen eller, som han gjorde nu, att avsluta direkt. Ah, det är en besvikelse.

Sverige har hamnat i en slags Dödens grupp i Nations League. Efter matchen mot världsmästarna Frankrike väntar Europamästarna Portugal på tisdag.

Ett Portugal som slog Kroatien med hela 4–1 i sin första match.

Andersson tycker inte att Sverige behöver känna sig skrämt av motståndet. Den svenska taktiken fungerar även mot storlagen.

"Känslan är vidrig"

– Gör vi mål i dag är jag ganska övertygad om att vi haft en "pinne". Vi hade en attityd att vilja hela vägen in i kaklet. Vi kände att vi hade mer energi än Frankrike.

Hedersamma förluster undanbeder sig gärna förbundskaptenen. De är helt enkelt svåra att hantera känslomässigt.

– Den känslan är vidrig. Möter man den här typen av motstånd är det nästan hellre 0–3. Eller det är det ju inte, men vi hade dom inom räckhåll, den känslan är väldigt jobbig.

Mot Portugal hoppas han att anfallarna Sebastian Andersson och Alexander Isak är tillgängliga. De var inte ens med i matchtruppen mot Frankrike.

– Sebastian hade med sig en smäll från en match i Tyskland. Han blev bättre och bättre under veckan men aldrig bra nog.

– Isak var inte riktigt hundra och hade en känning. Jag hoppas att båda kan vara med på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!