Han ska spela JVM i Mexiko med landslaget

17-årige Albin Elweskiöld har fått åka tillbaka till Stockholm, där han annars bor, för att förbereda sig inför JVM i amerikansk fotboll i Mexiko som börjar på lördag.

Albin Elweskiöld spelar till vardags i Stockholm Mean Machines. Nu väntar dock j–VM i Mexiko med det svenska landslaget.

Albin Elweskiöld spelar till vardags i Stockholm Mean Machines. Nu väntar dock j–VM i Mexiko med det svenska landslaget.

Foto: Privat

Amerikansk fotboll2018-07-11 07:00

Hans pappa bor i Perstorp utanför Vimmerby och han själv har jobbat i Vimmerby under sommaren i år. Han är 17 år och bor annars i Stockholm där han spelar amerikansk fotboll i Stockholm Mean Machines ungdomslag.

Men nu står ett större äventyr på schemat för Albin. Han blev inkallad till det svenska juniorlandslaget i amerikansk fotboll efter att det blivit en plats ledig och åker till Mexiko på torsdag för att spela junior-VM.

– Jag är jätteglad över chansen jag fått. Det är det här jag har jobbat för under hela vintern och våren, säger Albin Elweskiöld.

Mästerskapet börjar på lördag för honom och Sverige och det är tuffast tänkbara motstånd som laget ställs mot direkt. Då möter de världsmästarna och det högst rankade landslaget, Kanada. Sverige är i sin tur rankade sist av alla i mästerskapet och Albin, som spelar i den offensiva linjen i landslaget, har insett vilken utmaning den matchen kommer bli.

– Vi vet att det kommer bli tufft mot Kanada, de är väldigt bra och fysiska. Men vi ska jobba hårt hela matchen, säger han.

Några dagar efter Kanadamatchen väntar Australien. En betydligt lättare moståndare på papperet och en chans för Sverige att visa att sistaplatsen i rankingen inte stämmer överens med deras kapacitet.

– Mot Australien har vi mycket bättre chanser än mot Kanada. Vi kan definitivt slå dem, säger Albin.

Sverige inleder med två matcher som sedan kan bli fler, beroende på hur de två första slutar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!