NFL-stjärna tangerade 91 år gammalt rekord

Det blev en riktigt god jul för Alvin Kamara. New Orleans-stjärnan sprang in hela sex touchdowns i NFL på juldagen och tangerade därmed ett rekord från 1929.

New Orleans running back Alvin Kamara gjorde hela sex touchdowns i en och samma match.

New Orleans running back Alvin Kamara gjorde hela sex touchdowns i en och samma match.

Foto: Brett Duke/AP/TT

Amerikansk fotboll2020-12-26 11:00

Alvin Kavara var i högsta grad delaktig när hans New Orleans slog Minnesota med 52-33 i NFL på juldagen.

36 av poängen, sex för varje touchdown, sprang running backen in i målområdet. Det är nästan något unikt inom amerikansk fotboll, något som bara har gjorts tre gånger tidigare i NFL-historien.

Rekordet sattes av Ernie Never för Chicago Cardinals 1929 och senaste gången det upprepades var för 55 år sedan, uppger ESPN.

25-årige Kamaras touchdownlöpningar var mest korta sprintar över linjen när New Orleans var nära målområdet, men en löpning var på 37 meter.

Kamara var den förste att medge att han hade bra hjälp från sina offensiva blockerare, som hjälpte honom få öppningar i försvaret.

– Det är en bra dag, sade Kamara efter matchen. Stort tack till O-blocket. De kommer att få matchbollen, det är helt klart. Jag gjorde bara en liten av del av detta. De gjorde resten.

New Orleans är ett av topplagen i NFL den här säsongen och många experter tror att de kan nå finalen, Super Bowl, i februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!