Zlatan historisk: "Som Benjamin Button"

Zlatan Ibrahimovic visar storform inför VM-kvalet. Svensken slog till direkt i 3–2-segern mot Fiorentina – och blev samtidigt den äldste hittills att göra 15 mål under en säsong i Serie A. –Jag känner mig som Benjamin Button, säger Ibrahimovic enligt Football Italia.

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.

Foto: Gregorio Borgia AP/TT

Amerikansk fotboll2021-03-21 16:57

Zlatan Ibrahimovic åkte på en lårskada i samband med 2–1-segern mot Roma i slutet på februari och har inte spelat i den italienska ligan sedan dess.

I torsdags var han tillbaka på fotbollsplanen och spelade en dryg halvtimme när Manchester United slog ut italienarna i Europa League-åttondelsfinalen.

När Milan presenterade startelvan inför söndagens match mot Fiorentina fanns Ibrahimovic med i startelvan – och han slog till direkt.

I den nionde minuten kom Ibrahimovic fri med Fiorentina-målvakten och skickade in ledningsmålet med vänsterfoten.

Ett starkt formbesked inför de kommande VM-kvalmatcherna mot Georgien (25 mars) och Kosovo (28 mars), där svensken gör landslagscomeback efter fem år.

Målet innebär också att Ibrahimovic med sina 39 år och 169 dagar är den äldsta spelaren genom tiderna att göra 15 mål i Serie A.

– Låt oss inte prata om min ålder. Jag känner mig som Benjamin Button. Ju äldre jag blir, desto yngre känner jag mig, säger han enligt Football Italia.

Matchen slutade till sist 3–2 till Milan efter att Hakan Calhanoglu fastställt slutresultatet.

Milan ligger på andra plats i den italienska högstaligan, sex poäng bakom stadsrivalen Inter som har en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!