VIF hade chansen att haka på i toppen av division tre när man under onsdagskvällen besökte Smedby AIS. Men det blev ingen seger, istället fick VIF inkassera sin andra raka förlust och se Smedby rycka ifrån med tre poäng. Johan Carlsson, tränare i Vimmerby IF, tycker dock inte att resultatet speglar matchbilden.

– Jag tycker inte att 3-0 speglar matchbilden och jag kommer aldrig någonsin vara nöjd med en förlust. Men det här var den bästa presationen spelmässigt av oss hittills där vi rullar boll och har bra rörelse i offensiven och även vinner närkamper, precis det vi inte gjorde senast (i 1-0-förlusten mot Torstorp), säger "JC".

I första halvlek lyckades inget av lagen spräcka nollan och matchen präglades istället av mycket kamp och bra defensivt spel från båda lagen. När VIF gick in till pausvilan med 0-0 förstod man att det första målet skulle bli väldigt avgörande. Det blev det också när Casper Frisk skickade in 1-0 för sitt Smedby i den 61:a minuten och fyra minuter senare var det dags igen när samma spelare uttökade ledningen till 2-0. Vimmerby flyttade upp laget för att jaga en kvittering, men istället kom spiken i kistan när Smedby tryckte dit 3-0 i den 78:e minuten. Även det gjordes av Casper Frisk, som på egen hand alltså sänkte VIF.

– Casper var jävligt bra och det är han som avgör matchen och är skillnaden, säger VIF-tränaren.

"JC" tyckte att hans lag ändå förtjänade att få med sig en poäng från matchen.

– 1-1 hade speglat matchen. Jag är ändå nöjd med inställningen och kampen vi visar upp och vi gör absolut inte många fel. Hade vi spelat så här i lördags så hade vi vunnit.

Hela VIF-laget stod för en bra prestation men Niklas Gunnarsson i VIF får extra beröm för sin insats. Mittbacksparet Jakob Johansson och Oskar Bergman var även de stabila i backlinjen.

– Han gör en riktigt bra match i 90 minuter och vinner mycket dueller hela tiden. Sen tycker jag att de flesta gör det vi har snackat om och jobbar hårt, så det är jämnt överlag, säger Johan Carlsson.