Det var Horn-Hycklinge, Hägerstad, Kisa och Gullringen som gjorde upp om segern i Hornpokalen. Matcherna spelades 2x30 minuter.

I den första matchen möttes Horn-Hycklinge och Kisa. Seger innebar en plats i finalen.

Horn-Hycklinge stod för en imponerande vändning när man gjorde 1–1 och 2–1 med bara tio minuter kvar. Målskyttar blev Alexander Gustafsson och Linus Knutsson.

– Vi fick slita för segern. Det var skönt att visa att vi kan vinna över Kisa och starkt att vi kunde resa oss, säger Horn-Hycklinges tränare Mikael Johansson.

I den andra matchen möttes Gullringen och Hägerstad. Ställningen var 0–0 efter ordinarie tid efter att Gullringens målvakt Tobias Carlsson räddat en straff i andra halvlek.

– Vi ska kunna döda matchen, med tanke på vilket spelövertag vi har, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Striden om finalplatsen fick avgöras på straffar. Då klev Tobias Carlsson fram på nytt och räddade en straff, samtidigt som Gullringen satte alla sina.

Finalen mellan Gullringen och Horn-Hycklinge blev en ensidig historia. Gullringen gick snabbt upp till en 3–0-ledning och kunde till slut vinna med 6–1.

Kevin Gaines (3), Bell Maneetup, Martin Höglind Stridell och Erik Lindblad gjorde målen för de gulsvarta. Arvid Westerling, inlånad från Kisa BK, gjorde mål på straff för Horn-Hycklinge.

– I finalen var vi tröttkörda, det fanns ingen ork kvar. Vi var inte med från första minut. Samtidigt var Gullringen lite för bra, säger Mikael Johansson.

Finalsegern innebar Gullringens andra raka triumf i Hornpokalen. Det betyder mycket för självförtroendet enligt Daniel Ohlsson.

– I första matchen kändes vi naiva och passiva, men vi gör en betydligt bättre match i finalen. Det var en skön seger eftersom vi har gått tungt ett tag, säger Ohlsson, som vill lyfta fram Erik Lindblad som turneringens bästa spelare.

Innan Gullringens två segrar hade Horn-Hycklinge vunnit pokalen tre år i följd. Men att Gullringen vinner den tre år i rad vill man inte vara med om.

– Vi tar tillbaka den nästa år, säger Mikael Johansson.