En seger och bara tre poäng på tolv matcher. Det var tabelljumbon Hultsfred FK:s facit inför fredagskvällens bortamatch mot Stensjöns IF i division fyra. Efter matchen står laget kvar på samma poäng då Stensjön lyckades ta alla de tre poängen genom en 3–1-seger.

– Det finns ändå mycket positivt att ta med sig och som vi kan bygga vidare på efter det här, säger HFK:s tränare Jerker Einarsson efter matchen.

HFK höll dock ut länge och hade 0-0 med sig fram till mitten av den andra halvleken när Stensjön tog ledningen. Hemmalaget uttökade sedan sin ledning innan HFK flyttade upp en extra anfallare. I den 82:a minuten reducerade Sebastian Strömbom för sitt HFK, men laget kom inte närmare än så. Istället punkterade Stensjön matchen i slutminuterna och fatställde slutresultatet till 3-1.

– Vi hade tyvärr lite skador och avstäningar och hade svårt att få ihop startelvan. Men vi gör det bra i första halvlek och de får 1-0 lite turligt efter ett misstag. Sen när vi reducerar blir Stensjön hetsigare och hade vi fått in en kvittering hade det kunnat bli roliga slutminuter. Men vi lät dem ha mycket boll och ville göra dem desperata under hela matchen och det tycker jag vi lyckas med under 65 minuter tills deras lite turliga mål kommer. Vi har haft otur så det räcker den här säsongen, säger Jerker Einarsson.

Einarsson ville berömma de unga killarna Isak Lindquist, Simon Lindahl och Ali Kohestani som gjorde det bra under hela matchen.