HFK-tränaren Jerker Einarsson var mycket nöjd efter matchen.

– Segerölen smakar rätt bra ikväll. Nej, men det känns otroligt bra. Det var en lättnad, och vi snackade lite innan matchen att det var lite upp till bevis nu och dags att börja plocka lite poäng, säger han efter trepoängaren på Knektavallen.

HFK började bäst och Andreas Knutsson gjorde 1-0 i första halvlek.

– Vi kunde gjort 1-0 redan i sjätte minuten när William Steinholtz var framme i ett friläge, men deras målvakt gjorde en benparad där, säger Jerker Einarsson.

Istället för fler HFK-mål kom en Bäcksedakvittering på straff.

– Vi var hetare på allt och vann i stort sett alla dueller, så det kändes orättvist där när de kvitterade, säger HFK-tränaren.

Men HFK och William Steinholtz fick utdelning i andra halvlek, när han glidtacklade in 2-1 för hemmalaget. Men HFK slappnade av lite och Bäckseda kunde trycka in kvitteringen efter hörna.

Men hemmalaget gav inte upp, och fortsatte att trumma på. John Svensson gjorde 3-2, och några minuter senare var han framme igen och gjorde 4-2.

Då var det cirka 20 minuter kvar och de flesta trodde nog att matchen var klar för HFK:s del.

Bäckseda gjorde 4-3, men kom aldrig närmare.

– Det känns onödigt att vi släppte det tredje målet, men vi har ändå koll på det till slut. Men jag kan ta det, det viktigaste i dag var att vi gjorde ett mål mer än dem. Laget kämpade i 95 minuter och det var hundra procent rättvist att vi vann, säger Jerker Einarsson.

Einarsson ville ge Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom och tvåmålsskytten John Svensson ett extra plus.

– Men alla kan gå från matchen med gott samvete, alla kämpade riktigt bra, säger han.