LÄS MER: Avslöjar: Han är klar för City

LÄS MER: Avslöjar: City värvar brasseduo

Vi har tidigare avslöjat att hårdsatsande Linköping City under senaste veckan gjort klart med trion Alexander Fioretos, Almir Gullit dos Santos och Wellington Gigante.

Artikelbild

De två förstnämnda presenterades officiellt på en presskonferens på torsdagen.

Citypusslet börjar bli färdigt inför division 1-säsongen och enligt vad Sporten erfar är tanken att inom kort även skriva kontrakt med Carlo ”Hulken” Yael från Mexiko och Santa Cruz från Paraguay.

– Vi har några platser kvar att fylla i truppen. Men jag vill inte säga hur många, säger Melke Alan, managern.

– Känslan är att vi ligger betydligt längre fram än i fjol. Jag kan säga till dig vad jag sagt till många andra. Vi ska vinna serien, säger Khalid Neshati, sportchefen.

Almir Gullit dos Santos hämtas från en division 2-klubb i Brasilien och tanken är att den långe mittbacken (195 centimeter över havet) ska ges en nyckelroll i försvaret.

– Jag vill ta chansen att spela i Europa och då var det här ett bra steg. Jag gillar klubbens projekt och målet att nå superettan, säger han.

Olika nationaliteter samlas i City och Alexander Fioretos passar onekligen väl in i den bilden. 24-årige mittfältaren, som också har grekiskt medborgarskap, är född och uppväxt i Lund och tog sedan steget över till Helsingborg. Sedan dess har han under de senaste åren varit i grekiska Kalloni, danska Helsingör och rumänska Gaz Metan Medias.

Men det har inte blivit så mycket speltid på slutet och hösten tillbringades i Torn i andra division 1-serien.

Om flytten till Linköping säger han:

– Jag hade chansen att att få mer lukrativa kontrakt utomlands, men kände att jag behöver få matcher och en större roll i laget. Det kan jag få här. Hitta mig själv igen, om man nu ska vara lite filosofisk.

– Här får jag också spela fotboll på heltid och vara med och sammanfoga alla olika nationaliteter. Det känns klockrent.

Ett par steg bakåt för att ta ännu fler framåt.

– Exakt så. Jag vill absolut nå högre än så här och nå utomlands igen. Klart att det är lätt att vackla, det har varit många tuffa stunder utomlands, med ensamhet och lite speltid. Men jag är stark och tror på mig själv, säger Alexander Fioretos.

En sak till: 23–28 mars åker Linköping City på träningsläger till spanska Alicante.

– Vi jobbar för att få till en match därnere, men det är inget klart än, säger Melke Alan.