Ur arkivet: "Spelarna attackerade tränare med saxar"

"Spelarattack" med saxar, Hebes tuffa beslut, JC:s syn på avstängningen. Om detta kan ni bland annat läsa i Återblicken.

 2003. Johan "JC" Carlsson var inte glad på domaren efter att ha blivit varnad.

2003. Johan "JC" Carlsson var inte glad på domaren efter att ha blivit varnad.

Foto: Arkiv

Sport2023-05-06 12:41

FÖR 10 ÅR SEDAN

Tjo och tjim, javisst. Men det satt riktigt hårt åt. Vi snackar om Vimmerbys sköna 3–0-triumf hemma mot Assyriska i division två-fotbollen. Det var Vimmerbys första mål i serien och första poängen. Inbytte Jesper Lätt frälste VIF när han i den 87:e minuten satte 1–0. På övertid kom också 2–0 och 3–0 genom Robin Olsson. 

– Till slut kändes det som att vi inte kunde göra annat än att göra ett mål, sa VIF-tränaren Lasse Gustavsson. 

Han sa också följande om den frilägesutvisning som laget och Fredrik Lindhe kanske borde ha fått tidigt i matchen:

– Det var otäckt. Jag hade inte sagt ett ord om det blivit rött.

undefined
2013. Jesper Lätt frälste VIF med sitt sena mål mot Assyriska.

Nej, nej, nej. Det var inte Kisas dag när de mötte ett extremt effektivt Nittorp i division ett. Det handlade om billiga baklängesmål, stolpskott och förlorade dueller. Det blev en jobbig premiär för Kisas nya spelare, kvartetten Malin Gustavsson, Jonna Andersson, Johanna Sjöholm och Josefine Alfsson då gästerna segrade med 4–1. Hanna Gustafsson (Hellström) reducerade för KBK. 

Vimmerby IF var ingen blyg nykomling i division två för tio år sedan. De inledde serien starkt och tog en ny viktoria hemma mot Ramdala (4–1). 

– De hade inte ett anfall på hela matchen och vi spelade verkligen ut dem totalt, sa tränaren Håkan Ericsson. 

I VIF hyllades mittbacksparet Nathalie Milton och Malin Engström lite extra, precis som tvåmålsskytten Kajsa Gunnarsson. Övriga mål av Emelie Nilsson och Maria Nilsson. 

undefined
2013. Kisas nya spelare, Malin Gustavsson, Jonna Andersson, Johanna Sjöholm och Josefine Alfsson fick konstatera att de föll mot Nittorp.

FÖR 20 ÅR SEDAN

Det blev en stökig match på Bruksvallen när Storebro tog emot Stensjön. Domaren var i fokus där två röda kort delades ut och flertalet gula. Johan "JC" Carlsson blev poängräddare för de grönvita när han kvitterade till 1–1 i slutminuten. Men han kunde inte glädjas fullt ut ändå, då han blev avstängd och missade nästföljande match:

Att jag har fått tre gula på tre matcher kan inte bara bero på att jag spelar fult. Gränsen för att få en varning måste helt enkelt vara för lågt satt, sa han. 

IF Hebe går i graven. Inte klubben, men väl bandyverksamheten. Så löd rubriken för 20 år sedan. I artikeln framgår det också att det var andra gången på kort tid som IF Hebe valt att lägga bandyn på is.

– Visst är det ett tråkigt beslut, men det var enda vägen att gå, sa Hebes bandyordförande Magnus Folkesson. 

Det milda vädret var den största boven i dramat för beslutet. 

undefined
1993. Delning i Vimmerby IF. Inför vårmötet skulle frågan om att ishockeysektionen ville stå på egna ben och bilda en egen förening.

FÖR 30 ÅR SEDAN

"Hockeyn vill lämna Vimmerby IF". Det var huvudrubriken 6 maj 1993 på Sportens förstasida. Den minst sagt heta frågan skulle diskuteras på kommande vårmöte. Här framgick att ishockeysektionen var beredd att överta all hockeyverksamhet och därmed bilda en egen förening. Starka profiler som bland andra Sten Karlsson och Bengt Jonsson var två av dem som var emot en delning:

– Jag tycker det är beklagligt att man inte ska kunna hålla ihop, tyckte Jonsson. 

Som ni vet bildades sedan Vimmerby Hockey. 

• Erland Gandskog var en erkänt stark målskytt på sin tid. När Virserum mötte Fågelfors i en tidig seriefinal i division fyra hade Gandskog lekstuga. Han stod för fem (!) av Virserums nio mål när de vann med 9–4. 

undefined
1993. Erland Gandskog, till vänster, satte fem mål för Virserum.

FÖR 40 ÅR SEDAN

 IFK Tunas damlag fick en bra start på seriespelet då Överum besegrades med 3–2. 

– Så här bra har aldrig IFK Tunas damlag varit, sa tränaren Jan Rejdvik.

Trots segern blev han efteråt hårt ansatt av lagets spelare! 

Så här stod det i referatet:

– Beväpnade med trubbiga saxar gick Tunaspelarna till attack mot Jan Rejdviks ståtliga helskägg, som numera är ett minne blott. 

Bäst betyg efter vinsten tilldelades Carina Holm, Kristina Karlsson, Ann Karlsson och Monika Pettersson.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!