15-åring fixade storseger till VIF

Under söndagen var det match på Gullemon mellan Vimmerby Dam C och Gullringen som slutade 10-0. Det blev målkalas för VIF:s del tack vare unga Tyra Andersson. "Vad ska man säga?", är Vimmerbys tränare Lasse Gustavssons reaktion.

Många bollar gick i mål.

Många bollar gick i mål.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2021-06-14 13:30

Vimmerby IF:s Dam C var på hugget borta mot Gullringens GoIF. Det var en match där målen kom ganska fort i matchinledingen och sedan fortsatte det på den inslagna vägen. Tränare Lasse Gustavsson tycker matchen genomfördes bra.

– Vi gör en bra, helt skaplig match. Vi hade ett bra djupledsspel men då vi inte är ett landslag finns det alltid saker att jobba på så som noggrannheten och att fylla på med ännu mer folk, säger han. 

Det fanns dock ett litet orosmoln innan söndagens match och det var planens gräs. 

– Det är ju naturgräs där och vi är inte så jättevana med det. Då blir man ju orolig att tempot ska bli för lågt men det löste vi bra och det var inget man märkte under matchens gång så vi gör det jättebra, säger han.

Men stor matchhjälte blev 15-åriga Tyra Andersson som sköt in sju av de tio målen och tränaren är mäkta imponerad.

– Hon spelar moget. Alltid på plats framför mål och springer till några lägen själv. Men lagspelet fram till hennes avslut ska man inte glömma bort. Hon behöver inte dribbla igenom hela motståndarlaget utan får bollarna serverade av lagkamraterna. Det är en match där alla hjälps åt, avslutar han.

Matchen slutade 10-0 till gästerna efter siffrorna 4-0 i halvtid. 

VIF:s målskyttar: Tyra Andersson 7 mål. Kujtese Rexha, Sandra Andersson och Emmy Karlsson gjorde samtliga ett mål var.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!