17-årig lettisk junior senaste tillskottet

Kort inpå seriepremiären har Vimmerby IBK gjort klart med ett exotiskt nyförvärv. 17-årige Edijs Senbergs förstärker truppen.

Edijs Senbergs blir Vimmerby IBK:s första spelare från Lettland.

Edijs Senbergs blir Vimmerby IBK:s första spelare från Lettland.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-14 19:00

VIBK-tränaren Michael Elmér berättar hur det kommer sig att en lettisk innebandyspelare hamnat i Vimmerby.

– Han är 17 år och är i Vimmerby som utbytesstudent och ska gå på gymnasiet i ett år. Han spelar juniorinnebandy med klubben FS Masters i Lettland och den klubben har Superligaklubben Storvreta ett samarbete med sedan tidigare. Genom dem har vi fått rekommendationer om att Edijs har det som krävs för att prova på spel i division I och efter att ha sett honom träna ett par veckor så har vi bestämt att ge honom en plats i truppen, säger Elmér.

Han hoppas att Edijs Senbergs ska få med sig erfarenhet av svensk innebandy på seniornivå under det år han ska spendera i Vimmerby.

– Han har bra teknik, men behöver vänja sig vid det fysiska spelet. Edijs var även med på bänken och såg en match förra veckan för att komma in i vårt taktiska tänk. Det känns bra att vi kan bredda truppen ytterligare och komma upp i runt 20 spelare nu, säger Elmér som även ser en möjlighet på längre sikt med värvningen.

– Det kan fungera som ett skyltfönster mot den lettiska spelarmarknaden och leda till att fler spelare blir intresserade på sikt.

Edjis ser fram emot ett år med svensk innebandy. 
– Jag har spelat innebandy sedan jag var sex år. Sporten har blivit allt större i Lettland på senare år. Jag har provat på spel i den näst högsta serien i Lettland. Nu hoppas jag utveckla mitt spel i Vimmerby i år, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!