41 raka förluster fick räcka – Slätmon vinnare igen

41 raka förluster fick räcka. Nu vet Slätmons tappra fotbollskrigare hur det känns att vinna igen. "Grabbarna gav verkligen 110 procent i den här matchen", säger tränaren Sanel Kadiric efter att laget äntligen lyckats bärga en seger.

Nyförvärvet Marcus Oskarsson Johansson gjorde två av målen när Slätmon kunde bryta sin svarta svit av förluster.

Nyförvärvet Marcus Oskarsson Johansson gjorde två av målen när Slätmon kunde bryta sin svarta svit av förluster.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-09-14 14:30

Gissa om det jublades på Bergavallen i lördags. 7–2-segern hemma mot Dulqad i den mellersta fotbollssexan var minst sagt efterlängtad – och efter 41 raka förluster sedan augusti 2018 var Slätmon åter ett vinnarlag. Det var förresten Dulqad som besegrades även där på hösten 2018.

– Det var i alla fall några i laget som kom ihåg vår segersång, säger tränaren Sanel Kadiric och skrattar.

Han fortsätter:

– Grabbarna gav verkligen 110 procent i den här matchen och vi spelade riktigt bra, säger Kadiric.

Slätmons tränare hade segern lite på känn redan när Sporten pratade med honom i upptakten av höstsäsongen. Inte minst tack vare att laget fått in två giftiga nyförvärv i form av Edwin Andersson och Marcus Oskarsson Johansson. Den sistnämnde är ett välkänt namn i vår trakt, då han tidigare varit skyttekung i Horn/Hycklinge IF och även spelat i bland annat Vimmerby IF och Kisa BK.

Och nog visste Kadiric vad han pratade om. I lördags mot Dulqad gjorde Andersson tre av målen och Marcus Oskarsson Johansson två.

– De är duktiga och viktiga för oss. Men alla gjorde det bra.

I och med segern lämnade också Slätmon över jumboplatsen i serien, till just Dulqad, och nu finns högre tabellhöjder i sikte. Två omgångar återstå och serieledande Malmen, som väntar i nästa match, gör bäst i att se upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!