AIK vann efter osannolika vändningen

Vid 0–3-underläge mot Vetlanda fick AIK nog och bestämde sig för att vända på tillställningen. Och man gjorde det med besked. På sex minuter hade AIK hunnit göra fem mål och vann till slut med 7–4.

AIK slog Vetlande med 7–4. Arkivbild.

Sport2020-12-18 21:55

Vetlanda tog kommandot direkt i hemmamatchen mot AIK. Efter 17 spelade minuter hade man hunnit skaffa sig en tremålsledning.

20 minuter senare fick gästerna från Stockholm plötsligt ny energi och såg snabbt till att vända på matchen. William Arvidsson inledde målfesten när han satte 1–3 i den 39:e minuten. När matchklockan närmade sig 45 spelade minuter hade AIK hunnit göra ytterligare fyra mål och gick till pausvila i 5–3-ledning.

– De kanske börjar bli lite trötta Vetlanda. De har kämpat på bra och vi har haft ganska mycket boll. De gjorde lite misstag i slutet som vi kunde utnyttja. Det går fort i bandy, säger AIK:s Johan Willes till Sportbladet Play i paus.

AIK vann även den andra halvleken och matchen slutade med en 7–4-seger till gästerna.

– Visst vi gör bra saker. Men de hjälper oss också, säger tvåmålsskytten Daniel Andersson efter matchen.

Även serieledande Villa Lidköping vann stort. Man besegrade Sirus med 10–3. Tellus slog Frillesås med 3–1 medan Sandviken spelade 4–4 när Motala kom på besök.