Åklagaren: "Tar flera månader innan vi fått svar"

Det blir inget åtal mot de fyra misstänkta guldrånarna i Vimmerby på måndag heller. En lång rad provsvar måste bli klara först och de misstänka är inte särskilt samarbetsvilliga.

Ett flertal svar på analyser som ska göras vid NFC, Nationellt Forensiskt Centrum,  gör att åtalet för det grova rånet mot en guldsmedsbutik i centrala Vimmerby i oktober ännu dröjer.

Ett flertal svar på analyser som ska göras vid NFC, Nationellt Forensiskt Centrum, gör att åtalet för det grova rånet mot en guldsmedsbutik i centrala Vimmerby i oktober ännu dröjer.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2020-12-11 21:00

Fyra personer från Skåne sitter häktade misstänkta för grovt rån mot en guldsmedsbutik i Vimmerby den 5 oktober.

– Samtliga fyra förnekar fullständigt. De säger i stort sett inte mycket mer än "inga kommentarer". Men bevisläget stärks hela tiden, säger kammaråklagare Kjell Jannesson.

Något åtal har han inte klart till måndag när häktningstiden går ut än en gång.

– Den här gången begär jag förlängd häktning till en bit in i januari, och jag tror att det tar flera månader innan vi fått svar på analyser av de fynd vi lämnat in. Det är DNA, fingeravtryck och mobiltelefoner som ska kontrolleras, säger han.

"Samtliga förnekar fullständigt, men bevisläget stärks hela tiden" säger kammaråklagare Kjell Jannesson om utredingen av guldrånet i Vimmerby  som fyra misstänkta häktats för.
"Samtliga förnekar fullständigt, men bevisläget stärks hela tiden" säger kammaråklagare Kjell Jannesson om utredingen av guldrånet i Vimmerby som fyra misstänkta häktats för.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!