Snacket: "Det är bara att riva anmälan"

Helgen närmar sig med stormsteg. Vi tänkte vi skulle pejla läget inför den och delge lite tankar om ditt och datt i ett sportsnack. Vi frågar, Allvin & Lidesjö svarar.

Vimmerby IBK, Vimmerby Hockey och strandtrixning är några av sakerna som Allvin & Lidesjö avhandlar i sportsnacket.

Vimmerby IBK, Vimmerby Hockey och strandtrixning är några av sakerna som Allvin & Lidesjö avhandlar i sportsnacket.

Foto: Petter Andersson, Magnus Strömsten

Sport2024-01-11 19:30

Trodde du verkligen på seger för Vimmerby mot Halmstad?

Allvin: Ärligt? Nej. Med så många tongivande spelare borta, med så många spelare borta. Nä. Kanske fick jag ändå delvis en annan känsla efter att pratat med tränare Sylvegård innan matchen. Han lät övertygad om att det skulle bli tajt och tja...förr gick man runt på tre femmor, så varför skulle det inte det funka nu, varför skulle de inte orka – trots att det inte går att jämföra tempot, då och nu? För att tala klarspråk, VH genomförde matchen f-bannat bra. 

undefined
VH-backen William Dageryd skriker ut sin glädje. Vimmerby tog en skön seger borta mot Halmstad. Blir det en ny mot Dalen?

Lidesjö, du får vänta ett tag till. Vi tar ytterligare en fråga till Allvin när vi ändå är inne i matchen. 

Ni var på plats i Halmstad Arena i onsdags. Hur pass "avundsjuk" blev du på faciliteterna och möjligheterna som är i mäktiga Halmstad Arena?

Allvin: På en skala 1–10...säger jag 9,7. Det är så här man vill att det ska vara. Allt, eller nästintill, samlat på ett och samma ställe. Det var fräscht, stort och en jäkla aktivitet, överallt. Här förberedde sig knattar för någon sorts av dans, i pingishallen var det fullsmockat och säkert 25–30 pingisbord. En bit bort såg jag konståkare i en av isytorna. Sen förstår jag att det inte går att få det som i Halmstad, som är en betydligt större ort än exempelvis Vimmerby, men att försöka kopiera det i mindre skala vore fantastiskt. Om det är realistiskt inom en snar framtid? Det verkar inte så, inte med den ekonomiska verklighet som råder och det tycks inte heller finnas några såna ambitioner från de som bestämmer.

KM i Vimmerby spelades nyligen, vilken/vilka spelare överraskade mest på dig?

Lidesjö: Då väljer jag faktiskt en duo från ett av lagen som verkligen höjt sin nivå inomhus, nämligen FBSK. Unge snidaren Sigge Blomberg och den mer rutinerade Dick Johansson hade ett fint samspel. Visserligen visste vi sen innan att dessa herrar har en god teknik, som passar utmärkt i futsal, men de överraskade lite extra. En annan som var tryggheten själv för sitt lag var Djursdalas nye målvakt Linus Palmér Håård. Kan bli viktig för DSK. Om jag också får nämna en besvikelse i KM säger jag Storebro. Ganska håglöst spel från grönvitt håll. 

På tal om KM, HFK gör en satsning på ett inomhusmästerskap i Hultsfred. Tankar kring det?

Lidesjö: Jo, visst. Det är jäkla kul att det även blir en drabbning för lagen i Hultsfred kommun. MEN. Det är en besvikelse att bara fyra av sju lag väljer att ställa upp för spel. Hebe, Mörlunda och Virserum kommer lysa med sin frånvaro av olika anledningar. Mörlunda hade bland annat redan anmält sig till en cup i Fliseryd som krockade visserligen... Men det är bara riva anmälan – det är ju KM vi snackar om! KM är en av årets sporthändelser i Vimmerby, det historiska KM i Kinda föll extremt väl ut, så nog borde hajpen vara liknande i Hultsfred tycker man. Men all kredd till HFK som satsar, vi får hoppas det blir en bra start som det går att bygga vidare på till kommande år. 

Målilla drar till Värmland i helgen för dubbla bandymatcher. Hur länge ska nykomlingarna fortsätta överraska – och tar det stopp nu?

Allvin: Klart att ett till många stora delar hemvävt Målilla gjort det långt bättre än vad både jag och säkert de flesta andra trott, men det finns något där. En lagkänsla och ett jävlaranamma som binder ihop allting, trots att de är nya på den här nivån. Det är inte säkert att en lång bussresa upp till Karlstadstrakten behöver innebära något negativt, tvärtom. Då får Målilla möjlighet att komma ännu mer samman som lag. De kan se det som en rolig och trevlig utflykt och sett till tabelläge är det inget motstånd som avskräcker. Rödvitt har rubbat större lag än så den här vintern. De får med sig minst två poäng hem till Småland. 

undefined
Återstarten. Vimmerby IBK är skyhöga favoriter att vinna hemma mot Ingelstad. Mycket står på spel både i den här matchen och kommande eftersom bara tabellettan har möjlighet att gå upp en division.

Ingelstad på fredag är väl ingen match för VIBK, eller vad säger du som har bra koll på laget?

Lidesjö: Det var en strålande insats borta i premiären mot just Ingelstad, där VIBK segrade med 12–4. Får vi se något liknande i idrottshallen i Vimmerby på fredagskvällen bör det bli tre poäng. Oavsett vad är det en ofantligt viktig match, vilket alla kommer bli framöver. Det är ju nämligen så denna säsong, jämfört med hur det var tidigare, att bara ettan i tabellen kan ta sig upp till division ett. Och detta först efter ett play off mot vinnaren i en annan serie. Väldigt tråkigt upplägg såklart. Vinner man en serie SKA det innebära uppflyttning. Punkt slut. 

Vad ser du fram emot mest i helgen?  

Allvin: Fredagspadel? Visst. Jag är med i en liga och jag hoppas att inte de där bacillerna som krupit sig på och tagit över delar av min hals förvärras så att jag kan spela. Det var nog trots allt inte så smart när jag tunnklädd och utan mössa (hur tänkte jag?) trixade med en boll på ett blåsigt och vindpinat Tylösand i går (onsdag) på vår hockeyresa till Halmstad. Jag är sällan det när det kommer till såna saker, smart alltså. Lördag förmiddag ställs klockan på för mig en okristlig tid, 06:30. Varför? Äldsta dottern lirar en futsalturnering i Mjölby av alla ställen, med start 09:00. Söndag är vigt för vila – och match med Tottenham. Jag är faktiskt, jo..., lite orolig för mötet mot ett kraftigt underpresterande Man United. Någon gång måste det väl ändå vända för dem. 

undefined
Strandhäng? Jo, det ser skönt ut. Värre var det i onsdags på ett vindpinat och kallt Tylösand i Halmstad. Var det så smart att trixa då?

Vad ser du fram emot mest i helgen?  

Lidesjö: Lugn, Torbjörn. Spurs vinner enkelt. För egen del då? VIBK-matchen på fredag, självklart. På lördag blir det en tripp till ishallen för VH-Dalen. Det ska bli intressant att se om VH kan bygga vidare på den imponerande insatsen mot Halmstad. Utöver det, ja... Jag upptäckte faktiskt först idag att det under onsdagen anordnades en hyllningskonsert för Peter LeMarc i Tele2 Arena i Stockholm. Hur kunde jag missa det? Det är nästintill skottpeng på en sådan miss. Som kompensation får helgen, oavsett aktivitet, fyllas av toner från LeMarc-katalogen. "Bok med blanka sidor" är en favorit". En annan otrolig låt jag nyligen upptäckt är Jonas Lundqvists "Eldarna tänds (prolog)". Släpp allt ni har. In och lyssna!

Pelle Ström firar 5-3 för VH mot Halmstad.
Pelle Ström firar 5-3 för VH mot Halmstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!