Alsenfelt om spelschemat: "På gränsen"

Två coronaavbrott har gett Malmö ett i det närmaste omänskligt avslut på SHL-grundserien. Med segermatchen mot Djurgården inräknad har skåningarna tolv matcher på 23 dagar. –Vi ligger på gränsen till vad man klarar av fysiskt, säger målvakten Oscar Alsenfelt efter 3–1-segern.

Malmös Adam Johnson firar sitt 2–1-mål hemma mot Djurgården. Skåningarna vann SHL-mötet med 3–1.

Malmös Adam Johnson firar sitt 2–1-mål hemma mot Djurgården. Skåningarna vann SHL-mötet med 3–1.

Foto: Anders Bjurö/TT

Sport2021-02-25 21:21

SHL-klubbarna har drabbats av flera coronautbrott under säsongen, men när grundserien nu lider mot sitt slut är Malmö det värst drabbade laget.

Skåningarna ska avverka tolv matcher på 23 dagar – torsdagskvällens möte med Djurgården inkluderat. Sedan får man fyra dagar spelledigt innan man avslutar grundserien den 25 mars.

"För tajt"

– Det är för tajt, men det är inte så mycket vi kan göra åt det. Det är bara ta match för match, säger målvakten Oscar Alsenfelt och fortsätter:

– Det är många av oss som har spelat i den här ligan länge. Det är inte så att vi är ovana vid att spela match varannan dag, men det är klart att vi ligger på gränsen till vad man klarar av fysiskt om man ska ligga på maxprestation.

För att klara av det tuffa schemat har Malmöspelarna börjat se avslutningen som sitt "slutspel", säger Alsenfelt.

– Vi får gå in i den bubblan nu och hela tiden komma upp på hästen igen oavsett vad som händer. Hela tiden göra bra prestationer och se det lite som ett slutspel, säger Malmömålvakten.

Innan 3–1-segern mot Djurgården tvingades Malmö till ett coronauppehåll på en vecka. Pausen i januari var längre – hela tre veckor långt.

– Det var skönt att det bara blev en vecka nu. När det blir längre kommer matchrytmen ur en. Nu hade vi med oss det från början mot Djurgården, säger Malmöforwarden Emil Sylvegård.

Mot Djurgården vände skåningarna ett 0–1-underläge (Marcus Högström nätade för bortalaget) till seger med 3–1. Samtliga hemmamålen (Jesper Jensen Aabo, Adam Johnson och Lars Bryggman) kom i den tredje perioden.

Trepoängaren – Malmös tredje raka – lyfte laget till tiondeplatsen, som i nuläget betyder spel i en åttondelsfinal. Det är dock jämnt i botten – Malmö (50 poäng) har endast tre poäng ner till bottenduon HV71 och Linköping. Däremellan återfinns Oskarshamn (49) och Brynäs (48).

"Sjukt viktigt"

– Allt blir så sjukt viktigt nu. Det gäller att inte bli för glad när man vinner eller för ledsen när man förlorar. Det gäller att ladda om, säger Emil Sylvegård.

Med åtta minuter kvar att spela av matchen hamnade Malmös Anton Olsson och Djurgårdens Albin Grewe i bråk med varandra. Allt slutade med att Olsson, som precis tappat hjälmen, fick ett rejält slag mot huvudet när han föll mot isen.

– Den sista smällen är en olycklig och onödig smäll. Då slår han huvudet i isen. Han spelar nog inte på en vecka, tyvärr, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.

Både Olsson och Grewe fick matchstraff får bråket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!