Andersson tror inte på landskamper i juni

Fotbolls-EM har flyttats men landskamperna i början av juni finns kvar på schemat. Sveriges förbundskapten Janne Andersson tror dock inte att matcherna blir av. –Jag sätter ett stort frågetecken, säger Andersson till Expressen.

Janne Andersson. Arkivbild.

Janne Andersson. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-03-22 16:35

Herrarnas fotbolls-EM har skjutits upp till nästa sommar på grund av coronaviruset, men Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har behållit ett landslagsfönster i början av juni. Där har Sverige sedan tidigare planerat in två landskamper, hemma mot Finland den 4 juni och borta mot Danmark den 8 juni, som var tänkta att bli de sista inför EM.

Men Sveriges förbundskapten Janne Andersson tror inte att matcherna blir av.

– Fifa har inte strukit det datumet ur sin kalender, men jag sätter ett stort frågetecken för det. Vi kommer väl att jobba inför den samlingen, men jag sätter ett stort frågetecken, säger Andersson till Expressen.

EM flyttades bland annat för att frigöra sommaren till att spela klart ligorna runtom i Europa. Men ingen vet ännu när de olika serierna kan dra igång, vilket gör Andersson tveksam till om man har tid för några landskamper.

– Ska vi komma in med landslagsdatum på tio dagar när de äntligen kommer igång? Det låter jättekonstigt. Jag tror att de datumen kommer att behövas, säger han.

Janne Andersson beskriver också en enorm tomhet nu när han inte har några svenska spelare att bevaka.

– Jag tar fram telefonen och kollar vilken match jag kan se i kväll. Men det är ju ingen.

– Det är en så konstig upplevelse. När man inte har idrotten att enas kring uppstår ett tomrum. Det behöver man nog inte vara förbundskapten för att känna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!