Andreas från Vimmerby ska coachas av idrottsstjärnor

Andreas Andersson, 29, från Vimmerby ingår i ett nytt team – som coachas av Therese Alshammar och Johan Olsson. Målsättningen är att deltagarna ska lyckas genomföra en svensk klassiker.

Andreas Andersson är en av deltagarna i Team Santander.

Andreas Andersson är en av deltagarna i Team Santander.

Foto: Privat

Sport2024-05-15 11:23

Med andra ord är det Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som står på menyn. Det är 100 personer runt om i Sverige som har blivit uttagna till årets Team Santander.

"Teamet består av ett brett utbud deltagare i olika åldersgrupper, konditionsnivåer och från alla delar av landet. Av drygt 300 sökande valdes 100 deltagare ut baserat på sina motiveringar i ansökan. Deltagarna kommer att träffas vid ett antal träningsläger under året, och tränar även själva efter personliga träningsupplägg från tränarna och digital kontakt med tränare och andra deltagare i teamet", skriver Team Santander i ett pressmeddelande.

Andreas Andersson är född och uppvuxen i Vimmerby, men bor sedan ett par år tillbaka i Mantorp. Han är laddad och förväntansfull.

– Jag vill visa andra att det går att ändra livsstil. Från att ha varit i stort sett orörlig siktar jag nu att gå i mål med en klassiker på min 30-årsdag nästa år då jag avslutar med Vasaloppet. Med Team Santander kan jag dela erfarenheter med andra och få stöd av våra coacher. Jag är otroligt taggad för detta och fortsätter min träningsresa i detta team, säger han.

Den första utmaningen genomförs i mitten av juni. Då väntar Vätternrundan (drygt 31 mils cykling).

 – Jag ligger ganska bra till. Än så länge har jag cyklat 140 mil i år. Ambitionen är att nå 200 mil före loppet, säger Andreas Andersson.Deltagarna kommer alltså coachas av Johan Olsson och Therese Alshammar. Två svenska idrottsstjärnor som länge tillhörde världseliten i respektive idrott, längdskidåkning och simning.

– Träningen bygger på att individerna själva är motiverade att träna i sin vardag, men vi finns hela tiden vid deras sida digitalt och hejar på emellan de fysiska träffarna. Deltagarna stöttar också varandra och har en stor draghjälp av hela teamet under sin träningsresa, säger Johan Olsson i pressmeddelandet.

– Att få möjligheten att lära ut simning är en stor passion för mig, dels för att få ge tillbaka av all min kunskap, men kanske främst för att få se människor utvecklas. När jag fick frågan om att coacha Team Santander kände jag att det var en perfekt matchning – att få sprida kunskap och att få se hundra personer utvecklas utifrån deras individuella nivå, säger Therese Alshammar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om