Inför heta premiären – Mörlunda GIF gör comeback!

Efter sex säsongers väntan är nu Mörlundas herrar tillbaka för spel i Västerviksexan. "Vi hoppas på en långsiktig satsning", säger tränaren Joakim Svensson.

Mörlunda GIF har ett lag i seriespel igen den här säsongen.

Mörlunda GIF har ett lag i seriespel igen den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-03-14 12:00

AVSPARK 2022

Senast Mörlunda GIF hade ett herrlag i seriespelet var säsongen 2015/16. Efter många om och men har man nu styrt upp ett herrlag, med fler spelare än vad man trodde i vintras.

– Från början så fanns det runt 20 intresserade, men nu har vi väl i alla fall 30 klara i truppen, säger huvudtränaren Joakim Svensson.

Spelarna som är klara för spel i comebackande Mörlunda kommer från alla möjliga håll, Målilla och Kristdala är två av dem. Ännu finns det ingen klar målsättning för vad man vill åstadkomma med laget, vilket fortfarande diskuteras bland ledarna.

– Vi får ta en match i taget, och sedan göra det bästa av situationen helt enkelt. Så länge spelarna får vara skadefria och allt går vägen så tror jag det här blir en rolig säsong.

Nu till en början ligger fokuset på att lära känna varandra, då många spelare är nya. Johan-Arvid Danielsson, som spelade under säsongen 2015/16, är fortfarande med i laget som en av nyckelspelarna.

–Jag kommer framförallt bidra med att täppa till bakåt som back, ihop med min bror (Herman Danielsson). Sen får vi se till att jobba mycket för att det ska vara roligt och givande på samma gång, och förhoppningsvis smittar det av sig på alla de nya unga spelarna, förklarar Danielsson, som även är ordförande i klubben.

– På årsmötet som vi hade 6 mars kom det fram mycket idéer. Bland annat hur vi bygger vidare på den blomstrande ungdomsverksamheten som vi är så glada över. Intrycken och det stöd som vi har fått från samhället runt omkring betyder väldigt mycket för oss.

Just nu är det mycket fokus på fysträning, men när det kommer till kritan så verkar det finnas en tydlig struktur kring träningen.

– Spelmässigt är det främst försvarsarbetet som man kollar på när man är tränare. Det är viktigt att det sitter som en grund att kunna bygga vidare på, berättar Svensson.

Tanken är inte att laget ska börja klättra uppåt från division sex redan nu.

– Som det ser ut just nu så är det här en långsiktig satsning, menar Danielsson.

– Var vi slutar i tabellen är inte så viktigt just i år, fyller tränare Svensson i. Däremot kanske vi kan höja ribban inför nästa säsong.

Det är inte bara på fotbollsplanen som Mörlunda gör en nysatsning, utan även på andra sätt. Omklädningsrummen ska nämligen renoveras. 

Lagets första match spelas 23 april borta mot Rödsle BK på Fredriksbergs IP.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!