ARKIV: Anfallarens kamp mot klockan

Vad hände egentligen i den lokala sportvärlden för 10, 20 och 30 år sedan? Här är svaret!

Taekwondo-framgångar, löptävling, fotbollsderby och ett hett nyförvärv är några av händelserna som letar sig in i återblicken.

Taekwondo-framgångar, löptävling, fotbollsderby och ett hett nyförvärv är några av händelserna som letar sig in i återblicken.

Foto: Arkiv

Sport2023-05-28 06:00

FÖR 10 ÅR SEDAN

Prestigefullt derby att vänta i damtvåan då Vimmerby IF tar emot HFK/Lojal. I förhandsartikeln fokuseras det på VIF:s anfallsstjärna Emelie Nilsson och om hon kan spela på grund av knäproblem, som hon brottats med i flera år. Nilsson var i topp i seriens skytteliga inför matchen, med sju fullträffar. 

– Det känns jäkligt surt, det är den roligaste matchen på hela året. Jag tror inte det är så farligt och jag är redo.

Och, jo. Emelie Nilsson spelade derbyt då hon kom in i den andra halvleken och var bra. VIF vann med 2–0 efter mål av Kajsa Gunnarsson och en viss Nathalie Johansson.

undefined
Vimmerby IF vann derbyt mot Hultsfreds FK.

Vimmerby Hockey kunde glädja sig åt en stark förstärkning, då Sebastian Nilsson efter tre säsonger i Växjö och en i Modo valde att vända hem till moderklubben. 

– Det blir bra att komma hem till tryggheten igen. Det blir min första hela seniorsäsong och det ska bli väldigt spännande, sa Nilsson.

undefined
Sebastian Nilsson.

Skyttekungen Christian Streipel lämnar Vimmerby IBK. Så löd en av rubrikerna på sportsidorna för tio år sedan. Streipel har varit en av lagets bästa spelare i många år. 

– Det känns vemodigt. Jag har spelat i VIBK i elva år, sa 26-åringen.

FÖR 20 ÅR SEDAN

• Strandmilen i Hultsfred samlade 170 löpare. Den populära löptävlingen, som anordnats sedan 1989, vanns av Johan Lundahl (Sävedalens AIK, från Hultsfred) på herrsidan medan Anna Stavlind från Kisa vann på damsidan.

undefined
Strandmilen arrangerades i Hultsfred och intresset var stort.

• Framgångar i taekwondo. Det är inget som vi varit bortskämda med i vår trakt. Men för 20 år sedan tog tre Vimmerbyutövare medaljer i Lomma Cup. Det handlade om Julia Wallerstedt, Pierre Lennartsson och Arment Asllani, tävlandes för Han Soo Taekwondo från Vimmerby. Lomma Cup i Skåne var Nordens största teakwondo-turnering.

undefined
Julia Wallerstedt, Pierre Lennartsson och Arment Asllani.

FÖR 30 ÅR SEDAN

• "Vi har ingen tur och kunde mycket väl ha fått till en kvittering. Det var en rolig match, men inte speciellt bra för hjärtat", sa Claes-Göran Blixt efter derbymötet mellan Rimforsa IF och Kisa BK. Ett derby som topplaget RIF vann mot bottenlaget Kisa. 

Fredrik "Kulla" Andersson och Morgan Johansson gjorde målen för Rimforsa, där de också fick hjälp med ett självmål. För KBK nätade Henrik Karlsson och Jonny Johansson. 

• Torbjörn Holm blev poängräddare när han i slutminuterna nickade in kvitteringen till 1–1 mot Sleipner. Därmed fortsätter Gullringens GoIF att hänga med i toppstriden i division två. 

Anna Stavlind från Kisa.
Anna Stavlind från Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!