Förbundskaptenen nobbade EM-lottningen och besökte FBSK

Veckans återblick. Bland annat om "Bratten" som var otursförföljd första tiden i stan. Och förbundskaptenen nobbade EM-lottning, men dök upp i Frödinge.

Tommy Söderberg var med på FBSK:s avslutningsfest.

Tommy Söderberg var med på FBSK:s avslutningsfest.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-12-09 12:21

För 10 år sedan:

* Vi är i tider av en potentiellt känslig övergång från Gullringen till VIF. Det är också precis vad som hände för ett decennium sedan. Gullringen aviserade på sin hemsida att duktige Ted Åström Åberg blir kvar i klubben, men fick backa. Han var nämligen muntligt överens med VIF. Några dagar senare blev också övergången klar. "Det känns jätteskönt att allt är klart. Nu kan jag lägga fokus på att komma in i laget istället", sa Ted som därmed gick samma väg som Markus Ahl.

* Superliga-klubben Jönköpings IK hade en tung höstsäsong och låg efter tolv omgångar sist i tabellen. Krisdraget? Det var att ta in Mathias Westerling Jansson som huvudtränare, efter att Arto Riihimäki fått sparken. Den tidigare tränaren och spelaren i Vimmerby IBK hade även ett förflutet som spelare i JIK under fyra säsonger i slutet av 1990-talet. "Det var överraskande, men det här var en chans jag ville ta", sa Westerling Jansson om det nya uppdraget.

* Hulstfreds FK och SK Lojal hade under en tid ett gemensamt damlag. Men den epoken tog slut för tio år sedan. SK Lojal drog sig nämligen ur samarbetet till följd av ekonomiska skäl. Hultsfred fick därmed stå på egna ben inför säsongen 2014. Laget fick däremot under uppehållet nya tillskott i truppen. Detta i form av Emma Wessman, närmast från Hjorted/Totebo, Laura Solterbeck som gjorde comeback och Johanna Carlsson, som de trodde skulle gå förlorad på grund av studier i Växjö.

undefined
Calle Brattenberger var otursförföljd första tiden i Vimmerby.

För 20 år sedan:

* Den svenska förbundskapten Tommy Söderberg nobbade EM-lottningen i Lissabon. Några dagar senare dök han däremot upp på FBSK:s avslutningsfest. Söderberg, som tog Sverige till tre raka mästerskap (2000, 2002 och 2004), blev under vistelsen bjuden på middag av Stefan Larsson, tränare för föreningens F10-lag och den som hade kontakten med förbundskaptenen. "Vi träffades i samband med Bullerby Cup i Vimmerby i somras. Stefan frågade mig om jag ville komma till Frödinge och prata lite", sa Söderberg. Den förre förbundskaptenen agerade prisutdelare och höll ett form av föredrag medan han gick omkring och myste i lokalen.

* Den populäre VH-målvakten Calle Brattenberger gjorde sin första säsong i VH 2003/2004. Han skulle komma att bli en riktig publikfavorit i Vimmerbys ishall, men den första tiden i staden var inte helt smärtfri. Brattenberger var otursförföljd från att han anlände till Vimmerby. När han flyttade ned från Borlänge åkte han på fortkörningsböter mellan Vetlanda och Vimmerby, väl framme fick han parkeringsböter för första gången i livet. "Och för ett tag sedan krockade jag med bilen i en fyrvägskorsning i stan", berättade Brattenberger, som under intervjutillfället även uppmärksammade det faktum att han parkerat sina röda Saab till hälften i två parkeringsrutor. Vi kan konstatera att han var bättre på isen än i bilen, den gamle VH-profilen.

undefined
VIF-sextetten blev uttagna till OKG-cup där Allsvenskt motstånd väntade.

För 30 år sedan:

* Vimmerby IF:s sextett bestående av Anna Borgstrand, Victoria Lätt, Jessica Astbrant, Birgitta Kägo, Maria Kennmark och Anna Hermansson blev utplockade för att delta i inomhusturneringen OKG-cup. Väl i turneringen var VIF-spelarna tongivande i laget KRV´93, en sammanslagning av spelare från Kristineberg, Rödsle och Vimmerby. I turneringen ställdes laget bland annat mot tuffa allsvenska motstånd i form av Tyresö, Gideonsberg och Hammarby. Victoria Lätt storspelade stundtals i målet för KRV – som belöning blev hon uttagen i turneringens All Star Team.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om